19.10.2016

Pääruoat

Täytetyt munakoisorullat uunissa

Syö enemmän kasviksia kehoitteeseen törmää lähes jokaisessa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvässä artikkelissa. Mutta miten se puoli kiloa päivässä voikin usein olla työn takana, varsinkin jos sinne lautaselle ei juurikaan kuulu muuten kasviksia kuin ehkä harvakseltaan kurkkua leivän päälle? Kasvisten lisääminen ruokavalioon ei tarvitse tarkoittaa pelkästään enemmän salaattia tai keitettyjä kasviksia, vaan herkullisia uusia tapoja ”piilotella” kasviksia yhteen jos toiseen annokseen on itseasiassa varsin hauskaa; bataattisuklaavanukasta, lehtikaalisipsejä, kikhernecookiedough palleroita jne jne. kurkkaappa vaikka reseptit-välilehdelle niin saatat huomata kuinka näitä kasviksia sisältää itseasiassa suurin osa terveellisten herkkujen resepteistä. Kikkailu kasviksilla on toki osa omaa bloggaajan identiteettiäni, mutta kyllä kasviksia tulee syötyä myös ”perinteisemmin” kuten ehkä yksi hyvä esimerkki tästä on nämä tosi namit täytetyt munakoisorullat. Ohessa täytteenä täysin kasvisversio, mutta toki voit täyte varioituu myös kalan tai lihalisukkeiden kanssa.

Täytetyt munakoisorullat uunissa

  • Ainekset

  • 1 munakoiso

täyte

  • 2 tomaattia
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 2-3 kynttä valkosipulia
  • 1/2 pkt halloumjuustoa
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • *Vinkki: lisää täytteen sekaan nyhtökauraa, härkistä, tonnikalaa tai kalkkunanjauhelihaa

Tee näin

Leikkaa munakoiso mahdollsimman ohuiksi viipaleiks pituussuunnassa. Ripottele viipalaiden päälle suolaa ja itketä munakoisoja 50 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia. Valmista täyte pilkkomalla ainekset mahdollisimman pieniksi kuutioiksi ja nostele sitä munakoisojen päälle, rullaa ja kiinnitä täytetyt munakoisorullat coctailtikuilla. Kaada munakoisojen pinnalle vielä ohut kerros tomaattimurskaa. Paista 200 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 20-30 minuuttia. Tarjoile salaatin kera.