6.6.2020

Pääruoat

Avainsanat

Kana

Täytetyt kesäkurpitsarullat

Tää on eittämättä mun tän hetken yks lemppariresepteistä, mitä tulee kesäkurpitsaan!

Näin valmistat herkulliset kesäkurpitsarullat

Ainesosat

  • 300g maustamatonta kanan fileesuikaletta (ps. jos haluat tehdä täysin kasvisversion korvaa kana esim. härkismurulla)
    2 3 dl keitettyjä kikherneitä (säilyke)
    2 porkkanaa raasteena
    1 sipuli pieneksi pilkottuna
    2 dl paseerattua tomaattia
    2 dl juustoraastetta
    suolaa ja mustapippuria

Tarvitset tämän lisäksi myös

  • 2 kesäkurpitsaa
    1 dl paseerattua tomaattia
    1 dl juustoraastetta

Tee näin

Valmista ensin täyte paistamalla ainekset pannulla, lisää paseerattu tomaatti 2 dl ja juustoraaste 2 dl täytteeseen (tarvitset 1 dl paseerattua tomaattia + 1 dl juustoraastetta lopuksi vielä vuoan pinnalle)

Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa ohuiksi levyiksi esim juustohöylällä. Asettele levyt leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele pinnalle suolaa. Laita kesäkurpitsat 50 asteiseen uuniin n. 10 minuutiksi.

Lopuksi

Täytä kesäkurpitsat ja laita ne rullalle uunivuokaan. kaada pinnalle 1 dl paseerattua tomaattia sekä ripottele 1 dl juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa n. 25 min.

Kesäkurpitsavuoka onnistuu myös täysin kasvisversiona.