Tahmeat proteiinikeksit

Laitetaanpa raikkaan sunnuntaiaamun kunniaksi jakoon uudestaan näiden tahmeiden proteiinikeksien ohje jota en lakkaa ylistämästä vieläkään! Nämä todellakin toimivat!

Terveelliset tahmeat suklaakeksit, vieläpä proteiinilla terästettynä, kiitos tänne! Näiden kanssa kävi niin hassusti että pari kuvaa ehdin kekseistä napsaista kun ne oli jo syöty, pidä varasi siis jos innostut tekemään – nämä ovat niin hyviä että pellillinen on syöty hetkessä! Liotetut chiansiemenet tuovat koostumukseen kivaa tahmeutta sekä proteiineja ravintoarvoihin. Chiansiemenet sisältävät kuituja, kalsiumia ja magnesiumia. Ne sisältävät enemmän omega-3 rasvahappoja kuin mikään muu ruoka (21% siemenen kokonaispainosta). Proteiinia chiansiemenissä on yli 20g/100g. En voi hehkuttaa tarpeeksi, näitä on vain kokeiltava, nimittäin toimii!

Tahmeat proteiinikeksit

  • Ainekset

  • 2 rkl chiansiemeniä
  • 0,5 dl vettä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Urtekram, Semper)
  • 0,5 dl kookossokeria
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 0,7 dl kookosöljyä sulana
  • 1 tl leivinjauhetta
  • (1 dl kaakaonibsejä, pieneksi pilkottua kaakaomassaa, raakasuklaapaloja tms.)

Tee näin

Liota chiansiemeniä vedessä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Sekoita kuivat ainekset kulhossa ja lisää sekaan sulatettu kookosöljy sekä turvotetut chiansiemenet. Sekoita ainekset lusikalla ja lisää sekaan lopuksi halutessasi raakasuklaapalaset). Muotoile keksit lusikalla uunipellille leivinpaperin päälle, yht. n 7 kpl. Jätä keksit suht paksuiksi, ne säilyttävät muotonsa uunissa paistamisen ajan. Paista 200 asteisessa uunissa (kiertoilma) n. 12-13 minuuttia.