17.9.2015

Keitot

Syyspäivien lämmittävä myskikurpitsasosekeitto

Kylmenevät syyspäivät ovat tuoneet omalla kohdallani ainakin kaipuun keitoista. Viime vuonna tutustuin ensimmäistä kertaa myskikurpitsaan ja voin lämpimästi suositella tätä mietoa pehmeän makuista kurpitsaa sinullekin! Olen tehnyt tätä kyseistä sosekeittoa sekä ilman kookosmaitoa, että kookosmaidon kera ja molemmilla tavoilla se on hyvää. Kookosmaidon kera keiton koostumuksesta tulee hieman kermaisempi ja ruokaisempi. Koska pidän myös kovasti chilistä pilkoin sekaan yhden vihreän chilin tuomaan hentoa tulisuutta keittoon.

Myskikurpitsan kuori on melko paksua ja tykkäänkin leikata sen terävällä veitsellä, kuorimaveitsen sijaan. Kurpitsan sisältä paljastuu myös siemeniä, jotka kannattaa ottaa talteen ja paahtaa pannulla rapean rouskuviksi, nämä tuovat hyvää lisämakua ja rakennetta keiton päällä. varo kuitenkin niiden palamista (minä lisäsin tilkan öljyä ja suolaa siementen sekaan).

 

Syyspäivien pehmeä myskikurpitsasosekeitto

Ainekset

  • 1 Myskikurpitsa
  • ripaus suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1 vihreä chili
  • ripaus timjamia
  • (1 tölkki kookosmaitoa)
  • pinnalle paahdettuja myskikurpitsan siemeniä

Tee näin

Myskikurpitsa kannattaa lohkoa ja keittää vedessä tai paahtaa uunissa kypsäksi, uunissa paahtaminen tuo siihen vielä lisää pähkinäistä makua. Kypsynyt myskikurpitsa soseutetaan ja lisätään mausteet ja tilkka vettä/kookosmaitoa sen mukaan kuinka paksua koostumuksesta haluat.  Tämän jälkeen voi keiton antaa vielä porista pannulla hetken, ennen syömistä.