12.11.2019

Suolaiset

Avainsanat

Kala, Kananmunaton, Maidoton

Sushileivät

Mä tiedän että siellä ruudun toisella puolella on paljon sushin ystäviä itseni lisäksi. Eikä tämä tarvitse enempää perusteluja, onhan sushi niiiiiiin hyvää. Nämä helppoakin helpommat sushileivät voit valmistaa hetkessä ja nautiskella vaikka aamupalaksi. Niissä on sushista tuttuja raaka-aineita ja koko komeuden kruunaa seesaminsiemenet sekä wasabi-kermatahna. Suosittelen näkemään tuon pienen vaivan – sekoittamaan (tässä tapauksessa kaurafraichen) ja wasabin keskenään sillä tuo makupari tuo sitä herkullista sushin makua leiville, mutta ei kerma kuitenkin tasapainoittaa wasabia sen verran ettei se potki aivan nenille ja silmiä vuotamaan. Käytin itse tässä siis kaurafraichea, jonka voit halutessasi hyvin korvata paksulla luonnonjogurtilla (esim. turkkilainen) tai sitten kermaviilillä/ranskankermalla. avot!

Käytin itse tuoretta kauraleipää, mutta tämä herkku taatusti maistuu herkulliselta tuoreen ruisleivän tai saaristolaisleivän päällä!

Sushileivät

Ainekset (2 annosta)

  • 2 kpl leipäsiivuja (esim kaura- /ruisleipää)
  • 100 g graavi-/kylmäsavulohta
  • 6 siivua kurkkua
  • 4 siivua tomaattia
  • 0,5 tl seesaminsiemeniä
  • wasabi-kerma
  • 2 siivua punasipulia
  • 2 rkl kaurafraichea (tai kermaviiliä / ranskankermaa)
  • 0,5 tl wasabia
  • 1 ripaus suolaa

Tee näin:

  • Kuori ja koverra avokado, painele se haarukalla leipäsiivujen päälle. Lisää tämän jälkeen graavilohi (voit korvata tämän myös kylmäsavulohella), kurkku, tomaatti, punasipuli, seesaminsiemenet. Valmista wasabi-kerma ja lisää lusikallinen sitä leivän päälle.