10.10.2019

Keksit ja browniet

Avainsanat

Gluteeniton

Suklaa browniet

Rapean paistunut pinta ja mehukas sisältä, siitä on hyvät browniet tehty. Nämä terveellisemmät browniet eivät tosin sisällä yhtään ainutta suklaalevyä saati sokeria. Makeutensa ne saavat taateleista, jotka kokoon keitettynä muodostavat lähes siirappimaisen lopputuloksen. Siltikin jos olet tottunut käyttämään ruokavaliossasi paljon sokeria ne saattavat maistua jopa mauttomilta, koska makeuttajana taateli ei ole läheskään yhtä makea kuin valkoinen sokeri, mutta se ei myöskään aiheuta samalla tavalla verensokerin nousua, jatkuvaa napostelukierrettä ja sokerin himoa. Mutta jos ruokavaliosi ei sisällä paljoa sokeria nämä maistuvat taatusti ihanan makeilta ja täyteläisiltä!

Suklaa brownien pinnalle ripoteltu merisuola ja sulatettu raakasuklaa korostaa erinomaisesti vielä suklaan makua.

Leikkaa pieneksi annospaloiksi ja säilytä jääkaapissa herkkuhetkeä varten tai pakasta ja nauti pala kerrallaan.

Suklaabrowniet ilman sokeria

Ainekset (18 annosta)

  • 4 dl taateleita (kivet poistettuna)
  • 2,5 dl vettä
  • 2 dl voita
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 2 kpl kananmunia
  • 2 dl raakakaakaojauhetta
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl merisuolaa

Tee näin:

  • Poista taateleista kivet ja lisää ne kiehuvaan veteen. Anna kiehahtaa n. 5 minuuttia ja jäähdytä hetki. Soseuta taatelit ja lisää sekaan pehmeä voi. Vatkaa taateli voi seos tasaiseksi. Lisää tämän jälkeen munat yksi kerrallaan jatkaen vatkaamista, kunnes lopputulos on kuohkea.
  • Lisää kuivat aineet siivilän läpi taikinaseokseen. Vatkaa jauhot taikinan sekaan pienellä teholla.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun vuoan päälle. Ripottele pintaan suola ja paista brownieta tämän jälkeen 175 asteisessa uunissa n. 35 minuuttia, kunnes pinta on rapean kypsä.
  • *Halutessasi sulata pari palaa valmista raakasuklaata vesihauteessa ja ripottele suklaa brownien päälle.