25.1.2019

Makeat

Sokeriton välipala greipistä

Hei greipit on juuri nyt sesongissa, oletko vielä ostanut? Verigreippi on makeampi versio siitä tavallisesta greipistä. Verigreipin huikean kirkkaan punainen väri tulee lykopeenistä jossa on paljon antioksidantteja. Lykopeenin sanotaan tutkimusten mukaan vaikuttavan myönteisesti joidenkin syöpien ja sydänsairauksien ennaltaehkäisyssä.

Kannattaa kokeilla greippiä välipalana, se sisältää paljon c-vitamiinia ja pektiiniä jotka saa hyvin myös aineenvaihdunnan liikkeelle. Lisäksi greipissä on A-, B-, D- ja E-vitamiineja sekä mineraaleja kuten kalsiumia, fosforia, magnesiumia, mangaania, sinkkiä, kuparia ja rautaa. Toisissa lähteissä kerrotaan greipin syömisen ja jopa pelkän haistelun vaikuttavan painonpudotukseen. Greipin sisältämän kaliumin ja sisältämien entsyymien sanotaan vaikuttavan maksan entsyymeihin joka voisi hallita herkkuhimoja ja täten edistää painonpudotusta.

Verigreipistä voi hakea apua myös ummetukseen ja virtsatiehäiriöitä vastaan.

Greippiä voi kokeilla myös salaateissa, sekaan voi laittaa esimerkiksi jotain juustoa tasapainoittamaan kirpsakkaa makua. Muistutuksena, että greippi ei sovellu statiinien, eli kolesterolilääkkeiden käyttäjille. Lisäksi sillä on haitallisia yhteisvaikutuksia mm. joidenkin verenpaine- ja mielialalääkkeiden kanssa.

(Lähteet; satokausikalenteri, popsugar, yle, citruspages)

Ainekset (1 annos)

  • 1 kpl verigreippi (halkaistuna ja hedelmänliha pieneksi pilkottuna)
  • 1 dl luonnonjogurttia
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 kpl klementiiniä (pieneksi pilkottuna)
  • 1 rkl kookoshiutaleita

Tee näin:

  • Mun välipalassa sekoitin verigreipin sekaan luonnonjogurttia paljon vaniljajauhetta ja koska oma sokeriton/makeutusaineeton kauteni jatkuu niin makeuttajien sijaan lisäsin sekaan vielä muutaman palan makeaa klementiiniä ja kookoshiutaleita. Kun koverrat veitsellä verigreipin pois kuoresta saat siitä samalla