Snickers

Terveellisten herkkujen luetuimpia reseptejä on blogin alkuajoilta (2015) julkaisemani Snickers-resepti. Muistan kuinka tuohon aikaa tein kyseistä reseptiä lähes taukoamatta, tarkoitan siis, että snickers-paloja oli lähestulkoon aina jääkapissa rasiassa odottamassa herkkuhetkeä.

Niin, kuten varmaan odottaa saattaa, myös siihen herkkuun voi kyllästyä?! Kyllä, kunnes taas tarpeeksi pitkän ajan jakson jälkeen olin valmis kokeilemaan sitä uusiksi. Kyllähän se hyvältä maistui.

Rakastan pähkinöiden ja (raaka)suklaan liittoa, vieläpä siten että mukana on hieman suolaista, siksi paahdan pähkinät aina pannulla, jotta niihin tulee kunnolla makua ja lisää sekaan vielä himpun suolaa. Tämä on muuten oiva tapa herkutella myös muuten jos olet tykästynyt snack-hyllyjen suolapähkinöihin. Itsetekemällä voit säädellä paremmin suolaan määrää, eikä mukaan lipsahda muutenkaan turhia säilöntäaineita. Tähän reseptiin lisäsinkin enemmän pähkinöitä alkuperäiseen reseptiin verrattuna, rakkaudesta lajiin. Mutta snickers arvon lukijat – bon apetit

Snickers

Ainekset

  • n 1-,1,5 dl Maapähkinöitä
  • 8 Medjoul taatelia
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl kaurahiutaleita
  • 2rkl sokeritonta maapähkinävoita
  • päälle
  • 2 dl Foodin raakasuklaarouhetta (tai muuta raakasuklaata) sulatettuna

Tee näin

Paahda maapähkinät pannulla (et tarvitse öljyä, sillä maapähkinöistä irtoaa omaa öljyä kun paahdat niitä), kääntele pähkinöitä koko ajan, jotta ne eivät pala. Lisää ripaus hyvälaatuista suolaa päälle. Jäähdytä.

Poista taateleista kivet ja laita ne tehosekoittimeen, jos käytät kuivattuja taateleita liota niitä hetki vedessä, jotta ne ehtivät pehmetä. Sekoita taatelit tasaiseksi massaksi, lisää sekaan n. 2 rkl kaurahiutaleita, sekä pari rkl maapähkinävoita. Painele massa ohueksi n. 0,5 sentin paksuiseksi levyksi lautaselle tai vuokaan. Rouhi pähkinöitä hieman veitsellä, jätä kuintekin reilun kokoisiksi paloiksi. Ripottele rouhe taatelimassan päälle. Sulata raakasuklaarouhe vesihauteessa (älä kuumenna yli 45 asteiseksi) ja kaada ohuena nauhana taateleiden ja pähkinöiden päälle. Pakasta hetki, jotta suklaa ehtii jähmettyä. Leikkaa Snickers terävällä veitsellä sopiviksi suupaloiksi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä