11.10.2018

Pääruoat

Smoky halloum tacot

Tykkään ihan älyttömästi meksikolaisesta ja ylipäätään tulisesta ruoasta. En tiedä onko kyseessä syksy ja pimenevät kelit vai mikä, mutta mulla on viime aikoina ollut myös ihan järjetön chilin himo. Kyllä, sitä tekisi mieli ripotella vähän joka ruokaan, kunnolla. Pyöriessäni taannoin kaupan tortillahyllyjen välissä osui silmäni näihin Santa marian maustepusseihin. Halloum on mun yksi lempijuustoista, grillattuna tuoreen ananaksen kanssa. Niimpä halloum chilin kera ja vielä tortillan täytteenä kuulosti ehdottomasti kokeilun arvoiselta setiltä.

No mitäpä tykkäsin? Omasta mielestä itse halloumin maku jäi täysin mausteen alle piiloon, ehkä jopa liiaksi? Mutta pointsit yrityksestä että kerrankin sinne tacon väliin voi kokeilla jotain uutta ja erilaistakin. Ei missään nimessä huono idea! Toinen mainitsemisen arvoinen asia tässä tuotteessa ettei siihen oltu lisätty lainkaan sokeria tai suolaa, savun maku on todella voimakas mikä ei ehkä ole kaikkien mieleen. Ohje ehdotti lisäämään halloumin sekaan lisäksi paprikaa (jota minulla ei tietenkään sattunut juuri tällöin olemaan kaapissa, mutta meni kyllä ilmankin)

Tortilloita löytyy onneksi nykyään myös gluteenittomina versioina sekä myös täysin maissijauhoista tai vaikkapa bataatista valmistettuina, joten perus vehnätortillojen sijaan kannattaa antaa mahdollisuus myös näille muille vaihtoehdoille. Myös sokerittomia hyvänmakuisia salsakastikkeita löytyy eri valmistajilta. Tortillat on mielestäni myös siinä mielessä hyvää pikaruokaa, että tuoreita kasviksia tulee laitettua sekaan runsaasti ja puolikiloa päivässä tulee syötyä kuin huomaamatta.