Rouskuvat lehtikaalisipsit

Lehtikaali ilmestyi kauppojen hyllyille jokunen vuosi sitten, tai ehkä sittenkin se ilmestyi minun verkkokalvoilleni vasta silloin. Viime vuosina myös lehtikaalia sisältävät reseptit ovat yleistyneet. Helsingin sanomat uutisoi myös alkuviikosta, kuinka lehtikaalia myytiin vuonna 2012 pelkästään S-ryhmän kaupoissa noin 4000 kiloa, kun vuonna 2014 myyntimäärä oli 28 653 kiloa ja myynti on kasvussa edelleen.

Lehtikaali on tummanvihreä, aika voimakkaanmakuinen lehtivihannes. Sitä käytetään yleisimmin keitoissa, wokeissa ja salaateissa, tykkään laittaa lehtikaalia myös smoothien sekaan. Lehtikaali sisältää paljon rautaa ja C-vitamiinia, kalsiumia, karoteenia ja proteiineja. Lehtikaali on myös tunnettu myös runsaasta k-vitamiini pitoisuudestaan. Lehtikaalin energiasisällöstä 39 prosenttia tulee proteiineista!

Aika yllättäen lehtikaalista voi tehdä myös rapean rouskuvia sipsejä! Jos et ole vielä törmännyt tähän reseptiin, kokeile ihmeessä ja ylläty!

 

Lehtikaalisipsit

Huuhtele kaalit ja poista lehtiruodot. Laita lehtikaalit kulhoon ja lisää n. 1-2 tl öljyä (esim. rypsiöljyä) sekoita hyvin. Lisää sekaan hyvälaatuista suolaa. Kaada lehtikaalit uunipellille (leivinpaperin päälle) ja levitä tasaisesti. Paista 160c uunissa n. 20 minuuttia.