23.2.2020

Snacksit

Avainsanat

Gluteeniton, Kasvis

Rapeat Avokadosipsit

Mulla oli kaapissa runsaasti avokadoja ja mietin eräs päivä mitä uutta keksisin niistä. Selailin Instagramia ja avokado-reseptejä netin syövereistä ja törmäsin parillakin jenkkisivustolla avokadosipseihin. Tarkempi reseptien selailu osoitti reseptit varsin yksinkertaisiksi ja toisaalta niin mielenkiintoiseksi makuyhdistelmäksi, että oli ihan pakko siltä istumalta lähteä kokeilemaan tätä hieman outoa makuyhdistelmää.

OMG, kokeile. Tää ei varmasti jää ainoaksi yrityskerraksi omalla kohdallani, sen verran mielenkiintoisia näistä tuli.

Rapeat naposteltavat on sen verran täyttäviä, että säilytin osaa niistä pussissa jääkaapissa myös seuraavaan päivään, eikä maku mielestäni juuri kärsinyt (ja rapeuskin säilyi lähes yhtä hyvänä). Ensi kerralla voisin kuvitella lisääväni näitä esimerkiksi salaatin oheen.

Rapeat avokadosipsit

Ainekset (10 annosta)

  • 1 kpl avokado (reilun kokoinen)
  • 1/2 kpl limen mehu
  • 1 ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 0,5 tl cayennepippuria
  • 2 dl juustoraastetta (esim mozzarella)

Tee näin:

  • Kuori avokado ja poista kivi. Muussaa avokado kulhossa, lisää sekaan limen mehu, ripaus suolaa ja pippuria sekä cayennepippuri. Lisää sekaan lopuksi juustoraaste ja sekoita hyvin. Noste leivinpaperin päälle uunipellille teelusikallisia seosta (jätä riittävän isot välit annosten väliin sillä ne leviävät uunissa reilusti.
  • Paista 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut ja sipsit ovat hieman saaneet väriä pintaan. Jäähdytä ennen tarjoilua.