Raitajuurichipsit mikrossa

Siitä asti kun torilla tänä kesänä tutustuin ensimmäistä kertaa näihin visuaalisesti silmää hivelevän kauniisiin raitajuuriin olen päässänäni pohtinut mihin kaikkeen niitä voisi käyttää. Kyseessä on siis punajuuren sukulainen, maultaan vain miedompi juures. Raitajuuri ei myöskään sotke ihan samalla tavalla kuin punajuuri esim. kun yrität kuoria/leikata sitä. Raitajuuri soveltuu käytettäväksi punajuuren tavoin padoissa, gratiineissa, salaateissa jne.

Tein raitajuuresta mikrossa rouskuvan rapeita lastuja, jotka maistuvat erittäin hyvältä sellaisenaan, mutta toimivat hyvin myös esim. salaateissa tai vaikkapa sosekeitossa.

Valmistus

Kuori raitajuuri, leikkaa siitä veitsellä / juustohöylällä ohuen ohuita siivuja. Pyörittele lastut tilkassa oliiviöljyä ja asettele ne lautaselle talouspaperin päälle limittäin. Paahda lastuja mikrossa täydellä teholla n. 4 minuuttia mikron tehokkuudesta riippuen (tarkkaile mikroa koko ajan, etteivät lastut pääse palamaan). Ota lastut uunista, ripottele pinnalle suolaa ja anna niiden jäähtyä n. 5-10 minuuttia. Lastut voivat olla mikrosta ottamisen jälkeen vielä ”löysiä” mutta ne muuttuvat mukavan rapsakoiksi kun annat niiden jäähtyä hetken. Samalla menetelmällä voit tehdä chipsejä myös esimerkiksi bataatista.