Raakasuklaapalat maapähkinävoilla

Ystävänpäivä on ensi viikolla ja mistähän ihmeestä se johtuu että tähän juhlaan yhdistetään aina suklaa? Vai olenko se taas vain minä joka haluaa asian näin nähdä? Jos kuitenkin haluat yllättää rakkaan tai ystävän jollain herkulla, suosittelen ehdottomasti tähän raakasuklaata! Se saa samanlaisen endorfiiniryöpyn ja hyvän olon tunteen aikaiseksi kuin ihastumisen tunne. Ja onhan kaakao yksi maailman ravinnerikkaimmista aineksista ja se sisältää paljon antioksidantteja sekä mm. rautaa, magnesiumia, kromia, rikkiä, kuparia, mangaania jne.

Jokatapauksessa tämä helppoakin helpompi suklaaresepti on niin taivaallinen että kyllä tähän rakastuu jokainen! Kaupoistakin löytyy jo paljon hyviä valmiita raakasuklaalevyjä ja patukoita, mutta siltikin kannatan itsetehtyä koska tämä on niiiiin helppoa ja makua voi tuunailla mielin määrin omaan suuhun maistuvaksi.

Sen kummemmitta perusteluitta jätän tämän reseptin nyt vain tähän, kokeile ja nauti! Tätä tuhtia herkkua riittä pienkin palanen sammuttamaan makeannälän.

Raakasuklaapalat maapähkinävoilla

Ainekset

Pohja:

  • 0,5 dl kookosöljyä sulana
  • 0,5 tl laadukasta suolaa
  • 3 rkl maapähkinävoita (ilman lisättyä sokeria)
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 2 rkl vaahterasiirappia / hunajaa
  • 1 dl cashewpähkinöitä

 

Pinnalla

  • 0,5 dl kookosöljyä sulana
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 rkl vaahterasiirappia/hunajaa

Tee näin

Valmista ensin pohja; sulata kookosöljy ja lisää sekaan raakakaakaojauhe, maapähkinävoi, suola ja makeutus. Rouhi cashew-pähkinöitä hieman ja lisää ne sekaan, tarkista maku ja kaada seos vuokaan tai muuhun reunalliseen astiaan. Käytä pohjalla leivinpapaperia. Nosta pohja hetkeksi kylmään, jotta se ehtii jähmettyä. Valmista tämän jälkeen pintakerros; sulata kookosöljy ja lisää sekaan raakakakaaojauhe, suola ja makeutus. Tarkista maku ja kaada seos jähmettyneen pohjakerroksen päälle. Nosta vielä hetkeksi kylmään jotta pintakerros ehtii jähmettyä. Irrota levy vuoasta ja leikkaa se sopivan kokoisiksi neliöiksi. Säilytä paloja kannellisessa lasiastiassa jääkaapissa.