Raakasuklaa avokadotryffelit

Hyvää ystävänpäivää rakkaat! Jos sun pitäis valita jokin jälkiruoka ystävänpäivään niin kuinka monellahan se sisältäis jotain suklaata tai mansikoita? Tää tuntuu ainakin omassa päässäni olevan jonkin sortin klisee ja hah, jos nyt luulit että lähdin poikkeamaan tästä niin ehei. Jaossa on todellakin mansikoita ja suklaata ystävänpäivän kunniaksi, ehken vaan hieman eri muodossa!

Tää resepti ei sinällään vaadi mitään leipomisia tai uunissa paistamista joten valmistelut hoituu aikaslaisen nopeasti. Ehdit siis vielä hyvin toteuttamaan tämän vaikka ystävänpäivä onkin jo meneillään.

Avokadosuklaamousse nousi jokunen vuosi sitten somessa melko jaetuksi reseptiksi ja pohjana tässäkin tryffeleissä on avokado. Miksi? Koska siitä saa tehtyä helposti pehmeän, kermaisen koostumuksen pienillä jutuilla.

Raakasuklaa avokado-tryffelit

  • Ainekset

  • 1 avokado
  • 2-3 rkl raakakaakaojauhetta (lisää tarvittaessa riippuen avokadon koosta)
  • 3-4 medjoultaatelia/ 2 rkl kookossiirappia
  • 1 rkl kookosöljyä sulatettuna
  • n. 3 mansikkaa pieneksi pilkottuna
  • pinnalle raakakaakaojauhetta

Tee näin

Kuori ja poista avokadosta kivi, soseuta. Lisää makeutus, jos käytät medjoultaateleita niin muista poistaa taateleista kivet. Lisää sekaan kookosöljy ja pieneksi pilkotut mansikat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta, hieman kaakaojauhetta. Laita seos hetkeksi pakkaseen jotta se jähmettyy hieman. Muotoile tämän jälkeen tryffelipallot ja pyörittele ne vielä raakakaakaojauheessa. Nauti