Kaupallinen yhteistyö

17.11.2019

Snacksit

Popcorn 3 tapaa

Kaupallinen yhteistyö: Lékuén maahantuoja Mastermark Brands

Poppikset! Nuo maukkaat leffaherkut joita ei malta ottaa koskaan vain yhtä kourallista, sillä kyllähän niihin tulee himo ja tulee otettua vain lisää ja lisää. Nuo kaupan valmiit mikropopparit, saati leffateattereissa evääksi ostetut popcornit sen sijaan saattavat olla kaukana terveellisestä, niiden valmistuksessa käytetään usein runsaasti suolaa ja rasvaa, joten kalorien määräkin on melkoisen korkea.

Sain Lékuén maahantuojalta testiin silikonisen Lékuén popcorn-kulhon jonka avulla poppareita voi valmistaa mikrossa, täysin ilman öljyä tai rasvaa. Totta kai tämä täytyi heti testata ja totta – tarvitset vain maissinjyviä ja ripauksen suolaa – kansi päälle ja mikroon. Ja popparit valmistuvat siellä hetkessä, parissa minuutissa!

Itse kulho ja mukana tuleva kansi on valmistettu 100 % platinasilikonista, joka on turvallista niin meille ihmisille, kuin ympäristölle. Silikoni kestää todella kovia lämpötiloja (max. 220 ºC) sekä pakastusta, eikä siitä haihdu terveydelle haitallisia höyryjä tms. Siitä ei myöskään aiheudu ympäristölle haittaa, sillä silikoni ei ole myrkyllinen elämälle meressä eikä maalla, toisin kuin muovi luontoon joutuessaan.

Lékué kulho menee kätevästi kasaan, jonka avulla sen saa säilöttyä kaappiin pienempään tilaan. Silikonista Lekue kulhoa voidaan tietysti käyttää myös normaalina kulhona esim. salaatteihin, suklaan sulattamiseen tai vihannesten lämmittämiseen tavallisessa uunissa tai mikroaaltouunissa.

Ilman lisättyä rasvaa ja suolaa popcornit ovat varsin terveellisiä, sillä annos 100 grammaa valmista poprconia sisältää vain 93 kaloria, gramman rasvaa, kuitua huikeat 11 grammaa ja täysjyvää 85 grammaa. Popcorn sisältää painostaan kymmenesosan proteiinia, sekä huomattavan määrän rautaa, vitamiineja ja kivennäisaineita. Itse valmistamalla voi lisätä popcorneihin maltillisesti suolaa. Halutessasi voit lisätä tilkan öljyä, mutta se ei ole lainkaan tarpeellista, kokeile maustamiseen sen sijaan vaikkapa yrttejä, paprikaa tai oreganoa. Lekue popcorn-kulhon mukana tulee myös reseptivihkonen missä on vinkkejä erilaisin makuyhdistelmiin!

Itse tekaisin kolmet eri popparit ja täytyy sanoa, että tämän hetken oma suosikkini on tillipopparit! Nami! Maissinjyvät, ripaus suolaa ja lusikallinen kuivattua tilliä ja popparit mikroon. Toimii!

TILLIPOPCORN
1 dl maissinjyviä
1 tl tilliä
0,5 tl suolaa

Normipopparit – ilman öljyä tai muuta rasvaa maistuivat myös lapselle ja hyvä juttu että suolaakin voi laittaa paljon vähemmän mitä kaupan valmiissa.

POPCORNIT ILMAN RASVAA JA ÖLJYÄ
1 dl maissinjyviä
0,5 tl suolaa

Lisäksi tekaisin herkku raakasuklaapopparit (sulatin pari palaa raakasuklaata vesihauteessa, kaadoin sulan suklaamassan poppareiden päälle ja ripottelin pinnalle vähän nomparelleja). Nämä olivat erityisesti lapsen mieleen, voisinpa kuvitella tekeväni näitä toistekin esimerkiksi lastenjuhliin.

RAAKASUKLAAPOPCORN
1 dl maissinjyviä
0,5 tl suolaa
50g valmista raakasuklaata sulatettuna
1 tl nomparelleja