2.11.2015

Suolaiset

Paistetut avokadot kananmunalla

Tätä merkillistä herkkua on tehnyt mieli kokeilla jo pidemmän aikaa. Olen törmännyt paistettuihin avokadoihin kananmunalla instagramissa yhden jos toisen käyttäjän kohdalla. Toteutus on varsin helppo ja yksinkertainen ja sopii mielestäni erittäin hyvin vaikka viikonloppuun aamiaselle. Avokado sisältää paljon hyviä rasvoja ja pitää kylläisenä pitkään. Lisäksi avokadosta saat kaliumia, vitamiineja kuten B-, E- ja K-vitamiinia ja kuituja.

Valmistus

Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra ruokalusikalla hieman avokadoa jotta saat rikottua kananmunan siististi siihen, yritä säilyttää keltuainen ehjänä. Asettele avokadot uunivuokaan siten että ne eivät pääse kallistumaan. Lisää ripaus laadukasta suolaa (ja halutessasi kasviksia, katkarapuja, kylmäsavulohta päälle, minä laitoin kirsikkatomaatteja, punasipulia ja persiljaa). Paista avokadoja 200 asteissa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes munat ovat kypsiä. Ota uunista ja tarjoile.