11.6.2019

Salaatit

Nuudeli-hummussalaatti

Herkullinen nuudeli-hummussalaatti toimii sellaisenaan tai lisukkeena! Itse oikaisin tällä kertaa hummuksen kanssa ja tuunasin Lidlin valmmista hummusta hieaman. Täältä löydät myös helpon hummusreseptin jos haluat valmista sen itse alusta pitäen.

Kikherneet toimivat luonnon omana energiapommina niiden korkean rautapitoisuuden vuoksi, lisäksi niissä on runsaasti proteiinia eikä haitallisia tyydyttyneitä rasvahappoja.

Nuudeli-hummussalaatti

Ainekset (6 annosta)

  • Paahdetut kikherneet (salaattiin)
  • 1 tölkki (n 2dl) kikherneitä
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 1 ripaus suolaa, cajunmaustetta sekä paprikamaustetta
  • Tuunattu hummus
  • 1 prkl Lidlin hummusta
  • 2-3 kpl valkosipulin kynsiä
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 ripaus suolaa
  • Nuudelisalaatti
  • 1 nippu jääsalaattia
  • 1/2 kpl nuudelipaketista
  • 2-3 rkl sweet chilikastiketta
  • 1 kourallinen coctail tomaatteja
  • 1 pala kurkkua
  • 1 kpl avokadoa
  • lisäksi esim. rapeita siemennäkkäripalasia

Tee näin:

  • Kaada kikherneiden liemi ja huuhtaise niitä lävikössä. Kaada kikherneet uunipellille leivinpaperin päälle ja painele niistä ylimääräinen neste vielä talouspaperilla. Lorauta tilkka öljyä kikherneiden pintaan ja ripottele mausteet. Paahda 175 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, kunnes kikherneiden pinta on mukavan rapea.
  • Avaa hummuspurkki ja lisää sekaan pieneksi pilkottu valkosipuli, paprikajauhe sekä öljy. Sekoita ja anna maustua hetki.
  • Keitä nuudelit kypsiksi ohjeiden mukaan ja lisää lopuksi sekaan 2-3 rkl sweet chili kastiketta.
  • Kokoa salaatti lisäämällä salaatti, cocktail tomaatit, kurkkusuikaleet sekä nuudelit. Lisää lopuksi kikherneet. Tarjoile hummukset ja esimerkiksi rapan siemennäkkärin kera.