No Bake maapähkinävoikeksit!

Vaivaako makeanhimo, tässäpä vastaus joka tyydyttää varmasti herkkuhampaan!! Nämä raakasuklaa-manteli päällysteiset kaurakeksit eivät käy uunissa ollenkaan, mutta ovat silti valtavan herkullisia. Ainekset ovat myös sen verran ehtaa tavaraa, että yksi keksi riittää vallan hyvin herkkuhimoihin ja näitä voikin säilytellä jääkaapissa tiivissä astiassa hyvän aikaa ja ottaa aina esille tilanteen tullen. Keksit sopivat hyvin myös vegaaneille.

Pikku tipsi: jos et halua valmistaa raakasuklaata itse alusta alkaen (niin helppoa kun se onkin) voit korvata pinnalla olevan raakasuklaan myös kaupan valmiilla raakasuklaalevyllä/raakasuklaarouheella (sulattamalla sen hennossa vesihauteessa) tai sitten tummalla suklaalla, joka sekin on parempi vaihtoehto ihan perus maitosuklaalle, joka ei sitten itse kaakaota juuri ole nähnytkään.

No Bake maapähkinävoikeksit!

  • Ainekset

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl kookosöljyä
  • 2-3 rkl maapähkinävoita
  • 1/2 banaani muussattuna
  • 2 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 1 tl kanelia
  • (3-4 taatelia jos haluat kekseistä vielä makeampia)
  • pinnalle
  • reilu 1 dl raakasuklaarouhetta /tummasuklaa rouhetta
  • 2 dl manteleita

Tee näin

Sekoita kaurahiutaleet ja pellavansiemenrouhe kulhossa. Lisää sekaan sulatettu kookosöljy, muussattu banaani sekä maapähkinävoi ja sekoita hyvin. Muotoile taikinasta keksit joko käsin (tai käytä keksimuottia tai esimerkiksi muffinssivuokaa jonka pohjalle painele keksit. Laita keksit jähmettymään pakastimeen n. puoleksi tunniksi. (Jos käytit muottia poista keksit muoteista). Sulata raakasuklaarouhe (tummasuklaa) hennossa vesihauteessa (älä anna suklaan lämpötilan nousta yli 45 asteen jos käytät raakasuklaata).  Valuta suklaa keksien päälle, lisää lopuksi mantelit ja nosta keksit vielä n. puoleksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään. Tarjoile.

Säilytä keksit kylmässä sillä ne menettävät helposti muotonsa jos pidät niitä pitkään lämpimässä.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä