19.9.2020

Suolaiset

Avainsanat

Gluteeniton

Myskikurpitsamunakas vohveliraudalla

Tiedän että tämä voi kuulostaa vähintäänkin oudolta tavalta valmistaa munakas, mutta suosittelen silti antamaan mahdollisuuden. Olen oikeastaan vasta viime aikoina ymmärtänyt vohveliraudan monipuolisuuden! Sillä valmistamisen ei todellakaan tarvitse rajoittua pelkästään pelkkien vohveleiden tekoon. Samalla menetelmällä voit esimerkiksi tehdä quesadilloja, panineja tai toasteja, joten miksipä ei myös munakasta?!

Koska kaapissani oli myös yksi myskikurpitsa halusin kokeilla sitä munakkaan ohessa. Raastoin kolmen munan taikinaan noin reilun desin verran (raastimen hienoimmalla terällä) myskikurpitsaa ja tämä oli oikein onnistunut kokeilu. Pieneksi raastettu myskikurpitsa nimittäin ehti kypsyä hyvin vohveliraudalla kypsäksi ja se teki munakkaasta ihanan mehevää. Myskikurpitsa on maultaan myös hyvin hyvin mieto, joten sen makua on lähes mahdotonta erottaa munakkaan seasta. Erinomainen tapa siis lisätä kasviksia myös aamiaisen joukkoon.

Myskikurpitsamunakas vohveliraudalla 2 kpl

Ainekset

  • 3 keskikokoista kananmunaa
  • 0,5 dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
  • 1 dl myskikurpitsaa hienoksi raastettuna
  • 0,5 dl paprikaa hienoksi pilkottuna
  • 3-5 pientä kirsikkatomaattia pieneksi pilkottuna
  • 0,5 dl juustoraastetta

Tee näin

  • Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Poista myskikurpitsasta kuoret (ja siemenet) ja raasta raastinraudalla (hienoimmalla terällä) myskikurpitsa raasteeksi (1 dl). Lisää raaste, kaurahiutaleet sekä kasvikset ja juustoraaste kananmunien sekaan. Lisää ripaus suolaa ja pippuria. Anna turvota n. viisi minuuttia. Kaada puolet aineksista vohveliraudalle ja paista n. 3-4 minuuttia, kunnes munakas on kypsää ja se irtoaa vohveliraudasta. Tarjoile.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä