Myskikurpitsaa tulisella cashew-kermalla

Myskikurpitsasta on kyllä tullut mulle uusi lemppari, se on tämän syksyn aikana jossain määrin jopa sysännyt toisen suosikkini – bataatin- ykkössijalta. Maultaan nämä kaksi muistuttavat hyvin paljon toisiaan. Myskikurpitsa on vain hieman makeampi. Ravitsemuksellisesti myskikurpitsassa on puolet vähemmän kaloreita (44 kcal /100g, bataatti 85/100g), myös hiilihydraatteja on myskikurpitsassa puolet vähemmän 12g/100g, bataatissa 20g/100g, proteiinia ne sisältävä lähes samanverran ~1g. Vitamiineissa myskikurpitsa pesee bataatin sillä siinä on kalsiumia 48g/bataatissa 30g, c-vitamiinia 21mg /bataatissa 2,4 mg, magnesiumia 34mg / bataatissa 25 mg.

Myskikurpitsasta saat herkullisen lisäkkeen niin kalalle, kanalle kuin riistalle ja muullekin lihalle. Toki se toimii äärimmäisen hyvin myös pelkästään kasvisruokavaliota noudattavalle, proteiinit kannattaa tässä tapauksessa hankkia muusta lähteestä.

Ainekset

Ainekset

Myskikurpitsalohkot uunissa

  • 1 myskikurpitsa
  • pari rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa (savupaprikaa, mustapippuria, timjamia)
  • pinnalle halutessasi persiljaa, seesaminsiemeniä

Tulinen cashew-kerma

  • 1 dl cashewpähkinöitä liotettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus kuivattua chiliä
  • suolaa, valkopippuria ja valkosipulijauhetta
  • (tilkka vettä, jotta saat koostumuksesta riittävän löysän)

Tee näin

Kuori myskikurpitsa ja poista siemenet*. Pilko kurpitsa lohkoiksi ja laita lohkot kulhoon. Lisää sekaan pari rkl oliiviöljyä, mausteet ja sekoita hyvin. Kaada lohkot leivinpaperille ja paahda uunissa 225 asteessa (lohkojen koosta riippuen) n. 20 minuuttia. Ripottele lohkojen päälle persiljaa, seesaminsiemeniä ja tee halutessasi kastike cashew-pähkinöistä.