8.8.2020

Makeat

Avainsanat

Gluteeniton

Mustikka-banaanivohvelit

Tänä vuonna on tullut käytettyä vohvelirautaa useammin kun edellisinä vuosina yhteensä. Oon kokeillut sillä monenlaista yhdistelmää, sillä mua hämmästyttää kerta toisensa jälkeen miten sinne laitettu ”sotku” voikaan tulla ulos niin täydellisen kauniina ja herkullisen höyryävänä vohvelina. Niinkuin nyt sitten tämänkin, kaurahiutaleiden ja muussatun banaanin sekä mustikoiden sörsseli joka maistui niin herkulliselle agavesiirapin kera, varsinaisesti mitään muita jauhoja taikinaan ei tullut, vain kaurahiutaleita. Nam, kokeile jos et usko!

Mustikka-banaanivohvelit 4 kpl

Ainekset

  • 2 munaa
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl maitoa (kasvismaitoa)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 dl mustikoita
  • 1 banaani
  • 1 rkl agavesiirappia

Tee näin

  • Sekoita kananmunien rakenne rikki kulhossa, lisää kaurahiutaleet, maito, leivinjauhe sekä kaneli. Muussaa banaani haarukalla ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi mustikat varoen, etteivät ne hajoa täysin. Anna taikinan turvota tämän jälkeen n. 10-15minuuttia. Paista vohveliraudalla n. 4 minuuttia, kunnes vohveli on kypsä ja se irtoaa helposti raudasta. Tarjoile esimerkiksi tuoreiden mustikoiden ja agave- tai vaahterasiirapin kera.

Saata olla kiinnostunut myös näistä