MPV-banaani-raakasuklaapalat!

Toisinaan löydän itsestäni piirteitä jolloin täytyy päästä pipertämään, hah! Sellaisella hetkellä syntyivät nämä maapähkinävoi-banaani-raakasuklaapalat. Kyllä, ne olivat yhtä hyviä miltä näyttivätkin!

Mutta entäs sitten maapähkinävoi ja terveysvaikutukset? Kaupoista löytyy sokerittomia maapähkinävoita esimerkiksi Amonalta, Urtekramilta ja Meridianilta, jotka sisältävät vain maapähkinää ja suolaa. Maapähkinävoita on myös helppo valmistaa itse, paahda vain maapähkinät (jotta niiden luontainen öljy irtoaa), lisää tilkka suolaa ja laita blenderiin. Jauha ihan hienoksi tai jätä mukavan rouheiseksi.

Maapähkinävoissa on paljon energiaa, mutta hyviä rasvahappoja. Pieninä määrinä nautittuna siis hyvä rasvan lähde. Banaanin kanssa maapähkinävoi maistuu hyvältä esimerkiksi riisikakun päällä, päälle vain ripaus kanelia. Tänään hieman toisenlainen versio.

Maapähkinävoi-banaani-raakasuklaapalat

Ohje

Leikkaa banaanista viipaleita, aseta kahden viipaleen väliin n. tl sokeritonta maapähkinävoita. Tökkää maapähkinävoibanaanit hammastikkuun ja dippaa raakasuklaaseen. Pakasta hetkeksi. Poista hammastikut ja nauti.