Moussaka

Onko sinulla mietinnässä mitä hyvää maistuvaa ruokaa laittaisi tänä viikonloppuna? Tässä ehdotus, moussaka! Moussaka on uunissa paistettuna hieman lasagnea muistuttava vuoka, joissa pastan sijaan on käytetty munakoisoa. Perinteinen moussaka sisältää myös perunaa, mutta meidän versiossa se on jättäytynyt pois. Rasvaiset valkokastikkeet olen unohtanut tästä reseptistä, välissä on hyvin maltillisesti juustoraastetta. Minulla oli vielä pakkasessa hirvenjauhelihaa, mutta voit käyttää myös tavallista vähärasvaita naudanlihaa. Kasvisversiossa lihan voi korvata mm. sienillä, hienoksi raastetulla porkkanalla ja sellerillä. Sopii mielestäni erittäin hyvin pakkaspäiviin! Tätä on vain pakko saada aika ajoin!

Munakoiso kannattaa leikata mahdollisimman ohueksi ja itkettää hyvin, jotta se ei maistu kitkerältä ja on helppoa syötävää.

Valmistus

Moussaka

  • 1 iso munakoiso*
  • n. 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 prk n. 400g tomaattisosetta
  • 1 prk oatly kaurafraichea
  • n. 3 dl juustoraastetta
  • ripaus suolaa, mustapippuria, timajamia
  • 3-4 tomaattia, persijaa

Leikkaa munakoiso pituussuunnassa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Aseta palaset leivinpaperinpäälle ja ripottele pinnalle suolaa. Laita munakoisto n. 50 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi. Paista jauheliha ja lisää sekaan pieneksi pilkotut sipulit, mausteet sekä lopuksi tomaattisose ja kaurafraice. Laita uunivuokaan pohjalle munakoisoviipaleita niin että pohja peittyy. Kaada päälle jauhelihakastiketta niin että munakoisot peittyvät. Ripottele tämän päälle noin 0,5 dl juustoraastetta. Tee uusi kerros ja pinoa kuten lasagne. Tällä ohjemäärällä sain itse 3 kerrosta. Laita päällimmäiseen kerrokseen jauhelihakerroksen päälle ohuiksi leikattuja tomaattisiivuja ja juustoraaste vasta tämän päälle. Paista 200 asteessa n 1 tunti. Pinnalle tuoretta persiljaa, tarjoa vihersalaatin kera.