4.7.2017

Makeat

Minttu-hunajamelonismoothie

Ensimmäinen kesälomaviikko starttasi ja loman kunniaksi jakoon lähtee raikas ja puhdistava smoothieresepti, jossa pääraaka-aineet ovat tuore minttu ja hunajameloni! Tykkään mintusta aivan älyttömästi smoothiejuomien joukossa koska se tuo niihin tosi paljon raikkautta. Onneksi takapihalla näyttää viihtyvän hyvin mun sinne viime kesänä istuttama vahva minttu sillä se rönsyilee kukkapenkissä siihen tahtiin että ei haittaa vaikka kävisi päivittäin sieltä muutaman oksan taittamassa!

Tuore minttu puhdistaa kehoa ja se on tehokas antioksidantti joten siitä on apua myös kehon hiljasiin tulehduksiin. Minttu rauhoittaa vatsaa ja suolistoa.

Hunajameloni toimii myös miedon makunsa puolensa hyvin smoothien seassa. Hujameloni sisältää runsaasti C-vitamiinia ja betakaroteenia. Meloneista jopa 90% on vettä, joten se on vähäkalorinen ja myös hyvä diureetti, se toimii sellaisenaan myös hellepäivinä!

Itse lisäsin sekaan vielä yhden teelusikallisen matcha-vihreäteejauhetta. Mitä on matcha? Matchan perinteet yltävät Kiinaan, Koreaan ja Japaniin, jossa sitä on aikoinaan nautittu, mutta vahvimmin se on jäänyt elämään Japaniin. Matcha on japanilainen hienoksi jauhettu vihreä tee. Matcha sisältää mm. antioksidantteja kuten C- ja K-vitamiinia, sekä kofeiinia. Japanilaisessa teeperinteestä juuri matcha on kaikkein arvostetuin tee, koska sen vaikutukset terveyteen ovat kaikkein monipuolisimmat.

Minttu-hunajamelonismoothie

Ainekset

  • n. 200g hunajamelonia kuorittuna ja paloiteltuna (poista siemenet)
  • reilusti tuoretta minttua (2-3 vahvaa oksaa)
  • (1 tl matchaa – vihreää teetä)
  • 2 dl kauramaitoa
  • 2 dl jäitä

Tee näin

Sekoita ainekset tehosekoittimessa sileäksi juomaksi ja tarjoile heti.