Kaupallinen yhteistyö

17.9.2017

Kakut

Avainsanat

Gluteeniton

Lempi suklaakakku

Kaupallinen yhteistyö: Arla

Saisiko olla pala Lempi suklaakakkua? Sain Arlan uuden Lempi-hapankerman kokeiltavakseni ja mietin hetken mihin kaikkeen tätä voisi kokeilla. Luonnollisesti hapankerma sopii erinomaisesti ruoanlaittoon; keittoihin, patoihin, pastoihin ja kastikkeisiin muun muassa, mutta halusin testata sen ominaisuuksia makeassa leivonnaisessa ja päädyin tekemään siitä suklaakakkua Terveellisten herkkujen tyyliin. – Onneksi päädyin!!!!

Hapatettu kerma yhdistettynä makeaan leivontaan saattaa ensi alkuun kuulostaa hieman oudolta, mutta suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Lempi hapatettu kerma on hapatettu vain miedosti, joten se ei ole liian hapanta, se tuo mieleeni enemmän ranskankerman tai smetanan. Halusin tehdä gluteenittoman suklaakakkupohjan ja testata hapankermaa myös vaahdotettuna täytteeseen. Raakasuklaajauhe ja hapatettukerma tekivät suklaakakusta ihanan mehevän ja kun pahin kriitikkoni, eli 4 vuotias Jooa-poikani söi kakkua useamman palasen heti tekopäivänä sekä lisää seuraavana päivänä päädyin siihen lopputulemaan että tämän täytyy oikeasti olla hyvää!! Tämä kakku oikeasti vain paranee kun se saa tekeytyä jääkaapissa päivän, pari!

 

Lempi-tuotesarjaan kuuluu uuden hapankerman ohella muun muassa turkkilainen ja kreikkalainen jogurtti, ghee-eli kirkastettu voi, maitorahka, ranskankerma, kerma ja smetana. Olen käyttänyt jo pidempään Lempi sarjan jogurtteja koska ne ovat täysin lisäaineettomia.

Hapankermaa voi käyttää sellaisenaan tai vaahdotettuna. Lempi hapankerma oli yllätyksekseni todella paksua ja sen sai ihan puristaa ulos purkista. Lempi hapatettu kerma on vain miedosti hapatettu joten se soveltuu hyvin käytettäväksi myös makeassa leivonnassa. Lisätietoja Arlan Lempi Hapatetusta kermasta täällä.

Lempi suklaakakku

Ainekset

Vuoan voiteluun

  • 1 rkl Lempi kirkastettua voita

Pohja:

  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl kookossokeria
  • 1 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniliinijauhetta
  • 2,5 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1 dl Lempi hapatettua kermaa

Kostuttamiseen

0,5 dl vahvaa kahvia keitettynä

Täyte:

  • 3 dl Lempi hapatettua kermaa
  • 3 rkl raakakaakaojauhetta
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 3-4 rkl koivusokeria/kookospalmusokeria
Pinnalle
  • n. 1 tl raakakaakaojauhetta

Tee näin

Valmista pohja vaahdottamalla kananmunat ja kookossokeri. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää ne kananmuna-kookossokerivaahtoon siivilän läpi ja kääntele jauhot vaahdon sekaan lusikalla, varo sekoittamatta liikaa taikinaa. Lisää lopuksi kerma taikinaseokseen käännellen.

Kaada taikina 18 cm voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa (kiertoilma) n. 40 minuuttia. Nosta kakkupohja uunista ja anna sen jäähtyä ennen irtopohjavuoasta irroittamista.

Leikaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta se kahvilla.

Valmista täyte vaahdottamalla Lempi hapatettu kerma. Lisää sekaan raakakaakaojauhe, vaniljajauhe ja makeutus. Kokoa kakku ja käytä n. puolet täytteestä kakkupohjien väliin ja loput kakun kuorruttamiseen. Viimeistele kakku ripottelemalla pinnalle raakakaakaojauhetta. Anna kakkun tekeytyä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua (tai valmista se tarjoilua edeltävänä päivänä)