13.4.2021
PääruoatKuorrutetut kukkakaalipihvit
Kokeile maukkaita kukkakaalipihvejä vaikka heti tänään! Tein kukkakaaleihin tosi maukkaan hieman rapsakan leivityksen jolla niihin saa mukavasti makua ja rakennetta (ps. tämä sama leivitys toimii myös kukkakaaliwingeisin), dippailin myös porkkanatikkuja leivitystaikinaan ja paistelin ne samalla uunipellillä kukkakaalipihvien kaveriksi. Kukkakaalipihvien päälle laitoin tomaattia, fetaa ja basillikaa tuomaan vielä ekstramakua. Voi nam, nää kaikki paistui samalla uunipellillä noin parissakymmenessä minuutissa herkulliseksi lounaaksi.
Paitsi että kukkakaalissa on hyvin vähän rasvaa, pitää se sisällään paljon vitamiineja, kuten B-ryhmän vitamiineja, foolihappoa, C-, K- ja E-vitamiinia, sekä tärkeitä mineraaleja, kuten kalsiumia, magnesiumia, fosforia, kaliumia ja mangaania. Kukkakaalista saa myös runsaasti kasviperäistä proteiinia
13.4.2021
PääruoatKuorrutetut kukkakaalipihvit
Kokeile maukkaita kukkakaalipihvejä vaikka heti tänään! Tein kukkakaaleihin tosi maukkaan hieman rapsakan leivityksen jolla niihin saa mukavasti makua ja rakennetta (ps. tämä sama leivitys toimii myös kukkakaaliwingeisin), dippailin myös porkkanatikkuja leivitystaikinaan ja paistelin ne samalla uunipellillä kukkakaalipihvien kaveriksi. Kukkakaalipihvien päälle laitoin tomaattia, fetaa ja basillikaa tuomaan vielä ekstramakua. Voi nam, nää kaikki paistui samalla uunipellillä noin parissakymmenessä minuutissa herkulliseksi lounaaksi.
Paitsi että kukkakaalissa on hyvin vähän rasvaa, pitää se sisällään paljon vitamiineja, kuten B-ryhmän vitamiineja, foolihappoa, C-, K- ja E-vitamiinia, sekä tärkeitä mineraaleja, kuten kalsiumia, magnesiumia, fosforia, kaliumia ja mangaania. Kukkakaalista saa myös runsaasti kasviperäistä proteiinia
Kuorrutetut kukkakaalipihvit
Ainekset
- 1 iso kukkakaali
- 2-3 porkkanaa kuorittuna ja tikuiksi leikattuna
- leivitys:
- 0,75 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
ripaus suolaa - 1 tl paprikajauhetta
1 dl vettä
1 rkl öljyä - (ripaus cajunmaustetta)
Kukkakaalipihvien päälle:
- 1 dl fetajuustoa
- n 2 rkl basillikaa hienonnettuna
- 1,5 dl minitomaatteja lohkottuna
Tarjoile salaatin (ja tulisen kastikkeen kera)
Tee näin
laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Valmista leivitys. Pese kukkakaali hyvin, leikkaa siitä veitsellä n. sentin paksuisia siivuja (jätä kanta kukkakaaliin paikoilleen, sillä se estää siivujen ”hajoamisen”). Kuori ja pilko porkkanat tikuiksi. Laita kukkakaalipihvin uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä leivitys kukkakaalipihvien päälle sudilla. Kaada porkkanatikut loppu leivitystaikinaan, sekoita ja kaada uunipellille.
Pilko tomaatit, basillika ja feta. Nostele täytteet kukkakaalipihvien päälle.
Paista porkkanatikkuja sekä kukkakaalipihvejä uunissa n. 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Tarjoile esim salaatin ja tulisen kastikkeen kera.