30.7.2019

Salaatit

Avainsanat

Kananmunaton, Kasvis

Kreikkalaisia makuja pastasalaatissa

Tää kesä on kyllä ainakin omalla kohdalla salaatinsyönnin kulta-aikaa. Jo edesmenneiden lämpimien kelien puolesta ei mieli tehnyt mitään kovin raskasta ja aikaa vievää. Ja omalla pihamaalla laatikoissa kasvaneet salaatit ja yritit ovat kyllä myöskin maistuneet jotenkin ekstra hyvälle, mikäs siinä kun hakee penkistä tarvitsemansa määrän pesaisee, lähiruokaa parhaimmillaan. Omat makunystyrät pitävät erityisesti välimeren salaateista, oliivit, fetajuusto, öljy ja yritit vain toimivat! Niimpä tämä lounassalaatti ei juurikaan erikoisilla höysteillä kikkaile ja miksi pitäisikään kun perusmaut toimivat satavarmasti. Bon apetit!

Kreikkalainen salaatti (gl)

Ainekset (2 annosta)

  • 2 dl gluteenitonta pastaa ((kuivamitta))
  • 1 dl mustia kivellisiä oliiveja
  • 1 dl vihreitä kivellisiä oliiveja
  • 3-4 kpl tomaatteja (pilkottuna)
  • 2 dl fetajuustoa (kuutioituna)
  • 1 reilu nippu lempi salaattiasi (pieneksi revittynä)
  • 1 dl basillikaa (pieneksi revittynä)
  • 1 dl minttua (pieneksi revittynä)
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl sipuli

Tee näin:

  • Keitä gluteeniton pasta ohjeiden mukaan. Pese salaatti ja revi se sopivan kokoisiksi annospaloiksi. Leikkaa tomaatti kuutioiksi. Sekoita salaatti, yrtit, pasta, tomaattikuutiot, oliivit ja leikattu feta ja sipuli. Lisää lopuksi loraus oliiviöljyä ja pyöräytä se salaattiin. Nauti!