Kookos-mintturaakasuklaa karkit vadelmahillotäytteellä

Vaikkei olla vielä viikonlopussa ja karkkipäivässä, en malta olla jakamatta teille tätä minttusuklaa karkkireseptiä! Ihanan pehmeä kermainen kookos maistuu raikkaalta piparmintulla maustettuna ja hämmästyin hieman itsekin kuinka herkulta vadelmasydän maistuu mintun kera, koko komeus kuorrutetaan vielä raakasuklaalla. En osaa teille edes hehkuttaa kuinka hyviä näistä tuli!

Tiedän että moni varmasti pohtii mistä saada piparminttu-uutetta. En ole itsekään siihen kovin monessa kaupassa törmännyt. Omani on ostettu jo pidemmän aikaa sitten muistaakseni Ruohonjuuresta, mutta toivon mukaan uutteita löytyy jo muistakin hyvin varustelluista kaupoista. Aine on varsin riittoisa, sitä riittää vain muutama tippa, mutta säilyvyys on hyvä ja ainakin tämä mintun ystävä tykkää välistä pudottaa muutaman tipan raakasuklaan sekaan tai vaikka smoothien joukkoon tuomaan raikasta mintun makua. Piparminttu-uutteen voi tässä reseptissä korvata myös sillä aidolla piparmintulla, määrän suhteen en osaa olla ihan tarkka, lähtisin kokeilemaan n. desilitralla silputtua minttua ja lisäisin tarvittaessa jos maku sitä vaatii. Käyttämällä tuoretta piparminttua saa näistä herkullisen vihreitä. Laita resepti talteen, tämä herkku toimii esimerkiksi vappubrunssilla! Tein tarkoituksella kiekoista hieman isompia noin keksin kokoisia, koska näitä riittää vain yksi taltuttamaan makean nälän.

Olen ostanut nyt Foodinilta jonkun pakkauksen valmista palmusokeroitua kaakaomassaa (joka on siis kiireisen pelastaja, valmista heti syötäväksi.) Oheisessa reseptissa sulatin kyseistä massaa hennossa vesihauteessa, jonka maustoin myös tilkalla piparminttua. Jos haluat valmistaa raakasuklaan itse, ohessa myös ohje siihen.

Kookos-minttusuklaa karkit vadelmahillotäytteellä

  • Ainekset

  • n. 6 kpl minttusuklaa karkkeja
  • 1 dl kookosmaito (säilytä kookosmaitoa kylmässä ja käytä siitä vain jähmettynyt osa)
  • 3 rkl kookoshiutaleita
  • 3 rkl kookosmannaa*
  • 0.5 tl piparminttu-uutetta
  • 1-2 rkl makeutusta, raaka agave siirappia (tai esim. vaahterasiirappia, erytritrolia, hunajaa, kookossokeria, koivusokeria)
  • Väliin n. 1-2 rkl survottua vadelmaa

Raakasuklaa kuorrute

  • n. 1 dl foodin palmusokeroitua kaakaomassaa TAI valmista raakasuklaa oheisella ohjeella.
  • 2-3 rkl Raakakaakaojauhetta
  • 1 dl Kaakaovoita
  • 2-3 rkl (mausta riippuen) makeutukseen jotain näistä esim. agavesiirappia, kookospalmusokeria, vaahterasiirappia, hunajaa ja steviaa. Itse suosin kahta ensimmäistä. Jos haluat hifistellä voit lisätä sekaan kookosöljyä, lucumaa, macaa, goji-marjoja, kuivattuja marjoja tai hedelmiä, raastettua appelsiininkuorta, pähkinöitä, siemeniä ym ym.

Tee näin

Sekoita ainekset tehosekoittimessa ja maista lopputulos, lisää tarvittaessa makeutusta/piparminttua. Piparmintun maku voimistuu aina hieman kun lopputulos on saanut ”tekeytyä hetken. Muotoile seoksesta n. 6 kpl kiekkoja halkaisijaltaan n. 5 cm, jos tahna on liian pehmeää käsin muotoiltavaksi laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Laita jokaisen kiekon päälle n. teelusikallinen survottua vadelmaa. Sulata lopuksi kaakaomassa, tai valmista raakasuklaa seos ja kaada se ohuena kiekkojen päälle. Voit halutessasi myös dipata kiekot varovasti sulaan kaakaomassaan jos haluat niihin kauttaaltaan suklaakuorrutteen.

Nosta kiekot pakastimeen noin puoleksi tunniksi/kunnes suklaa on jähmettynyt. Nauti, säilytä jääkaapissa kannellisessa lasiastiassa.