24.8.2021
KeitotKesäkurpitsa-mangoldi keitto
Kokeile ihanan samettista ja kevyttä kesäkurpitsakeittoa, jossa kesäkurpitsan lisäksi mangoldia. Mangoldi on vanha pinaattikasvi joka on erittäin ravintorikas, se on myös varsin helppo viljeltävä. Ostin mangoldia paikalliselta tuottajalta ja maku oli sen verran herkullinen, että ehkäpä kokeilen sen viljelyä jo ensi kesänä itse. Jos et satu saamaan mangoldia käsiisi voit korvata tässä reseptissä mangoldin myös pinaatilla. Mangoldin maku on hennompi kuin pinaatin. Mangoldia ei tarvitse ryöpätä ja siitä käytetään lehdet ja lehtiruoti.
24.8.2021
KeitotKesäkurpitsa-mangoldi keitto
Kokeile ihanan samettista ja kevyttä kesäkurpitsakeittoa, jossa kesäkurpitsan lisäksi mangoldia. Mangoldi on vanha pinaattikasvi joka on erittäin ravintorikas, se on myös varsin helppo viljeltävä. Ostin mangoldia paikalliselta tuottajalta ja maku oli sen verran herkullinen, että ehkäpä kokeilen sen viljelyä jo ensi kesänä itse. Jos et satu saamaan mangoldia käsiisi voit korvata tässä reseptissä mangoldin myös pinaatilla. Mangoldin maku on hennompi kuin pinaatin. Mangoldia ei tarvitse ryöpätä ja siitä käytetään lehdet ja lehtiruoti.
Kesäkurpitsa-mangoldi keitto
Ainekset
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- 4-5 mangoldin lehteä
- 2 dl kaurakermaa/kermaa
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl valkopippuria
- pinnalla tryffeliöljyä ja tuoretta basillikaa
- tarjoa esim kesäkurpitsasämpylöiden kera
Tee näin
Kuori kesäkurpitsa ja leikkaa päädyt pois. Lohko kesäkurpitsa ja revi pesty mangoldi kattilaan, jossa n. 1 litra vettä. Keitä n. 10-15 minuuttia, kunne kesäkurpitsapalat ovat kypsiä. Kaada vedestä suurin osa pois ja lisää (kaura)kerma. Soseuta keitto sauvasekoittimella kuohkean pehmeäksi, lisää mausteet ja anna keiton vielä nopeasti kiehahtaa.
Lisää pinnalle halutessasi loraus tryffeliöljyä ja tuoretta basillikaa. Tarjoa esim. tuoreiden sämpylöiden kera.