7.7.2019

Makeat

Avainsanat

Kasvis, Vegaani

Kesäinen herkkutarjotin

Käykö sulla yllätysvieraita? Kirjoitin tuon otsikon ja heti perään tajusin että ei mulla ainakaan käy koskaan yllätysvieraita. Jokainen joka kylään on tulossa ilmoittaa siitä kyllä aina etukäteen. Omat sukulaiset ja ystävätkin on eripuolella suomea joten eivät hekään vain yhtäkiä ilmesty oven taakse ilmoittamatta. Mutta jokatapauksessa tämä tarjotin kelpaa varmasti yllätysvieraille kuin niille jotka on etukäteenkin tiedossa.

Itse en ole kovinkaan paljoa jaksanut väkertää ylimääräisiä keittiön puolella. Loma ja ehkä jonkin sortin ähky kaikkeen tekemiseen joten olen ajatellut ottaa iisimmin ja odottaa sitä inspiraatiota kunnes on tullakseen. Välillä on vain hyvä ottaa etäisyyttä nähdäkseen taas lähelle.

Tämä herkkutarjotin kuitenkin koostui jääkaapin jämistä. Vajaasta mansikkarasiasta, tuoreista aprikooseista ja persikoista. Sekaan vielä jokunen pala raakasuklaata (tai tummaa) toki tarjottimelle voisi näiden lisäksi laittaa esimerkiksi keksejä. Vatkasin kuppiin vielä kaurakermaa (jossa on muuten tavallista kermaa pidempi säilymisaika ja herkullinen maku). Itse kermaa voi maustaa mielenmukaan joko vaniljalla tai sitten raastamalla sekaan esimekiksi hieman sitruunankuorta, tai nyhtäisemällä pihan minttupuskasta pari minttua. Tarjolle kerättyjä hedelmiä ja marjoja voi sitten jokainen dippailla kermaan ja nautiskella vaikka päiväkahvin kera.