17.4.2020

Pääruoat

Kaura, ricotta, kasvis, riistakulhot

Hei tän päivän lounas kuulostaa paljon monimutkaisemmalta mitä se onkaan. Mä kuitenkin suosin nopeita ja helppoja juttuja joten tämäkin on sellainen – usko pois!

Kaupassa pasta-riisihyllyjen keskellä yritin katsella jotain toisenlaisia vaihtoehtoja kun silmäni osuivat kauraisiin ateriajyviin, joten otimpa niitä kokeeksi. Nämä kypsyivätkin nopeasti 15 minuutissa ja ovat runsaskuituisia. Tämä ei ole missään nimessä maksettu mainos, saati saatu tuote, mutta haluampa nostaa silti tuon tuotteen ominaisuuksia sullekin esille jos etsit jotain vaihtoehtoja vaikkapa riisille. Tässä on on 10 gramaa ravintokuitua ja 14 grammaa proteiinia (100 grammassa), tuote on myös täysin gluteeniton. Hyvä vaihtoehto siis!

Paahdoin nopeasti pannulla pieneksi pilkotut porkkanat ja sipulit, kun kaurajyvät kypsyivät kattilassa. Paahdetut kasvikset, sekä pororouheen laitoin kypsän ateriajyvän sekaan, tuoreen basillikan kera. Ricottaa laitoin ihan lopuksi nökäreitä ruoan sekaan.

Ricotta onkin sellainen juusto jota meillä suomessa käytetään toistaiseksi varsin vähän. Se on hyvin tykätty juusto mm Italiassa, se valmistetaan herasta (lampaan tai lehmänmaidon) ja on hyvin mieto pehmeä juusto. Siinä on runsaasti proteiinia ja sitä on saatavilla myös vähärasvaisena.

Mä tykkäisin käyttää riistaa enemmänkin ruoanlaitossa, mutta a. joko sitä on hankalasti saatavilla b. sen hinta on tosi kallista. Silloin tällöin oon kuitenkin ostanut tuota kuvassa näkyvää riista (-tai poro)rouhetta joka maistuu ainakin mulle! (sopii hyvin esimerkiksi sosekeittojen sekaan), maku on aika suolainen, mutta silloin tällöin käytettynä varmasti voi huoletta piristää ruokia!

Tämän ruoan valmistamiseen menee noin 15-20 minuuttia, joten anna mahdollisuus!

Kaura, ricotta, kasvis, riistakulhot

Ainekset (2 annosta)

  • 3 dl kaura ateriajyvää
  • 1 kpl sipuli
  • 2 kpl porkkanoita
  • 1 dl tuoretta basillikaa
  • 1 dl ricottajuustoa
  • 1/2 kpl chili
  • 2 dl riistarouhetta

Tee näin:

  • Laita kaurajyvät kypsymään veteen. Pilko porkkanat ja sipuli mahdollisimman pieneksi. Lisää sekaan halutessasi myös puolikas pieneksi pilkottu chili, Kuullota tilkassa öljyä pannulla. Kun jyvät ovat kypsät kaada ylimääräinen vesi pois ja lisää porkkana-sipuliseos, riistarouhe, mausteet sekä pieneksi pilkottu basillika. Sekoita ja anna tekeytyä n. 5 minuuttia. Lisää lopuksi ricotta, tarjoile.