26.2.2021

Pääruoat

Kaura-pizzapalat (gl)

Ihana aurinkoista kevät viikonloppua! Hiihtolomaviikot on menossa parhaillaan ja toivottavasti kelit on suosineet ulkoilun suhteen! Me lomaillaan ensi viikolla ja toiveissa olisi päästä ainakin hiihtämään. Tänään halusin tulla vinkkaamaan sulle superherkullisen pikku-pizzaohjeen, jossa pohja on tehty täysin kaurajauhoista sekä kaurahiutaleista. Taikinasta saa yhden isomman pizzan tai sitten pikkupizzoja, joita itse tein tällä ohjeella yhteensä viisi.

Täytteiden suhteen kannattaa suosia omia suosikkeja, itse täytin pikku pizzoja hieman eri täytteillä, yhteen tuli tonnikalatäyte tomaattitäyte, yhteen laitoin mifua ja  toiseen pepperonia. Kaikki hävisivät saman tien! Pohjalle tietysti tomaattipyrettä sekä hieman juustoraastetta.

Kaura-pizzapalat (gl)

Ainekset

  • 11g kuivahiivaa
  • 2 dl lämmintä vettä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • n. 1,5 dl kaurajauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa

Täyte

  • n. 2-3 dl juustoraastetta
  • n. 2 dl paseerattua tomaattia (mausta suolalla, pippurilla, oreganolla sekä halutessasi 1 tl hunajaa ennen levitystä)
  • käytä täytteeksi esim tonnikalaa, ananasta, tomaattia, mifua, pepperonia.
  • pinnalle tuoretta basillikaa/rucolaa

Tee näin

  • Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen (käytä kiertoilma + alavastustoimintoja jos uunistasi löytyy). Sekoita kuivahiiva suolaan ja jauhoihin ja lisää sekaan 42 asteinen vesi. Vaivaa taikina kierrevatkaimella ja lisää lopuksi sekaan öljy. Jos teet pikkupizzoja ja taikina viiteen osaan ja painele se jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle mahdollisimman ohueksi.
  • Kaada paseerattu tomaatti kulhoon, mausta se mustapippurilla, ripauksella suolaa sekä oreganoa (lisää halutessasi sekaan 1 tl hunajaa).
  • Levitä pizzapohjien päälle paseerattu tomaatti. Raasta juusto (raastimen pienimmällä osalla) ja levitä juustoraaste paseeratun tomaattikastikkeen päälle. Lisää täytteet ja paista uunissa n. 10-12 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt ja pizzan ovat valmiita.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä