Kasvisnyytit ja kanavartaat aasialaisella twistillä

Viikonloppu ja paras hetki grillailulle on taas käsillä! Nostampa sen kunniaksi tämän meillä hyväksi havaitun kevyen grilliherkun jota tullaan varmasti tekemään myös tulevan grillikauden aikana useaan otteeseen!

Ainakin omalla kohdallani koen, että useimmiten grillissä paistetut kanat tuppaavat menemään aivan liian kuiviksi ja mauttomiksi könteiksi. Tällä itse tehdyllä maustemarinadilla onnistuin saamaan runsaasti makua kanafileisiin, mutta samalla ne jäivät ihanan meheviksi.

Kanavartaat aasialaisella twistillä

Ainekset

400g kanafileitä

marinadi kanafileille:

  • 2 rkl maapähkinävoita,
  • 2 rkl soijaa,
  • seesaminsiemeniä ja
  • ripaus mustapippuria (chilin ystävät; sekaan kokonainen / puolikas chili pieneksi pilkottuna).

Kasvisnyytit:

munakoisoa, kesäkurpitsaa, herkkusieniä, paprikaa, tomaattia, sipulia, parsaa ripottele pinnalle ripaus suolaa ja pippuria. Oma suosikkin on laittaa sekaan lisäksi pari lusikallista itsetehtyä salsaa, mutta myös tuoreet yrtit tai pesto tuo ihanasti makua kasviksiin.

Tee näin

Kanavartaat:

valmista marinadi. Sekoita ainekset hyvin. Leikkaa fileet reilun kokoisiksi suikaleiksi ja sivele marinadi suikaleiden päälle. Laita n. tunniksi jääkaappiin, jotta maut ehtivät imeytyä paremmin kanaan. Jos käytät hiiligrilliä ja puisia grillivarrastikkuja suosittelen liottamaan tikkuja hetken vedessä, jotta ne eivät pala grillissä. Pujota kanasuikaleet varrastikkuihin ja grillaa keskilämmöllä kunnes kypsiä, muista käännellä vartaita, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

Kasvikset

Pilko kasvikset ja laita ne folionyyteiksi. Grillaa hetki keskilämmöllä Tarjoile lämpinä, laita kasvisten päälle esimerkiksi tuoreita herneenversoja.