7.11.2021

Kakut

Kahden kerroksen vegaaninen Snickers-kakku

Tämä suussasulavan herkullinen snickers-kakku valmistuu ilman uunissa paistamista. Työvaiheita on varsin vähän joten kakku on nopea valmistaa ja tehdä vaikka tekeytymään jo edellisenä päivänä ennen varsinaista tarjoilua.

Tein pitkästä aikaa täytteet kookoskermaan, tiedän että on useita joille kookos on makuna ehdoton ei, mutta tässä täytteessä tumma suklaa ja maapähkinävoi peittävät mielestäni kookoksen maun niin hyvin, että uskon sen maistuvan myös usealle kookoksesta kieltäytyjälle. Kookos on tämän tyyppisessä hyydykekakussa myös siitä erinomainen vaihtoehto, että se pitää kakun jämäkästi koossa, ilman liivatteita tai agar agar hyydykkeitä.

Tein kakun pieneen irtopohjavuokaan (halkaisija 18cm) joten se on sopiva tarjottava vaikka perheen kesken jaettavaksi.

Kahden kerroksen vegaaninen Snickers-kakku

Ainekset

Pohja

  • 3 rkl kookosjauhoja/tai mantelijauhoja
  • 2 rkl voita/kookosöljyä sulana
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 täyte
  • 2 dl kookoskermaa (käytä vain jähmettynyt osa)
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • ripaus suolaa
  • 2 täyte
  • 80 g tummaa suklaata sulatettuna
  • 2 dl kookoskermaa (käytä vain jähmettynyt osa)
  • Pinnalle mantelirouhetta/tummaa suklaata palanen rouhittuna

Tee näin

Käytä 18cm irtopohjavuokaa. Vuoraa pohja leivinpaperille. Valmista pohja sekoittamalla ainekset keskenään ja painelemalla se tiiviisti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin n. tunniksi jähmettymään.

Käytä täytteissä jääkaappikylmää kookoskermaa. Kaada purkista/pakkauksesta sinne mahdollisesti kerääntynyt kirkas neste pois ja käytä vain sen jähmeätä valkosta osaa.

Valmista täytteet eri astioissa. Sekoita maapähkinävoi, makeutus ja ripaus suolaa kookoskermaan. Sulata suklaa ja sekoita se käännellen kookoskerman sekaan. Nosta myös täytteet jääkaappiin n puoleksi tunniksi tekeytymään.

Ota pohja jääkaapista, levitä suklaatäytteestä n. vajaa puolet kakun pohjan pääälle ja levitä se tasaisesti veitsellä. Kaada tämän jälkeen maapähkinävoitäyte vuokaan ja levitä se tasaisesti veitsellä. Lopuksi lisää loput suklaatäytteestä ja levitä se veitsellä kakun päälle. Nosta kakku vielä jähmettymään jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

Irrota vasta nyt kakku irtopohjavuoasta. Koristele mantelirouheella ja rouhitulla suklaalla. Tarjoile.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä