8.4.2016

Salaatit

Juhlava salaatti viikonloppuun

Aurinkoiset kevätpäivät suorastaan kirkuvat värejä seurakseen. Viikonlopun kiireettömiin hetkiin on myös tämä juhlava herkullinen salaatti, joka toimii niin juhlapöydässä, illanistujaisissa kuin päivällisen kylkiäisenä. Moni on varmasti jo aloitellu grillikautta, tämä salaatti on myös herkullinen grilliherkkujen lisäksi.

Monta viikonloppua on mennyt niin tohinalla töiden ja kyläilyjen parissa, että tuleva viikonloppu on aivan ihana aloittaa ilman sen kummempia suunnitelmia. Lepoa, kotona oloa, siivoilua, pihahommia ja jos luovuus kukkii niin reseptien miettimistä.

Pidän kovasti siitä että salaatissa on erilaista suutuntumaa, erilaisia värejä, koostumuksia, suolaista ja tasapainoksi jotain makeaa. Tässä salaatissa on myös joukkoon sekoitettu kastike, joka tuo potkua makuihin.

Juhlava salaatti

  • Ainekset

  • 1 puntti Rucolaa ja tammenlehtisalaattia
  • 1 rs, n. 250g kirsikkatomaattia
  • 2,5 dl mustia papuja keitettynä
  • 1/2 mango
  • n. 2 dl juustoleipää kuutioituna
  • 1 dl pähkinöitä
  • 2 dl viinirypäleitä

kastike

  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi pilkottuna
  • 1 dl tuoretta persiljaa pieneksi hienonnettuna
  • 1 rkl balsamicoa

Valmista ainekset pilkkomalla salaatti, tomaatti, mango, viinirypäleet ja juustoleipä. Jos käytät valmiiksi keitettyjä papuja kaada niistä ylimääräinen liemi pois ja huuhtele pavut lävikössä veden alla. Valuta ylimääärinen vesi pois ja kaada pavut salaatin sekaan. Lisää myös pähkinät.

Valmista kastike kulhossa ja kaada se lopuksi salaatin sekaan. Kääntele salaattia hieman, tarjoile.