Jogurttikeksit

Ystävät hyvät, miten keksit voivat olla niin hyviä, vaikka ne ovat sokerittommia, gluteenittomia ja vielä vegaaneja? No tällä reseptillä ne vain voivat!

Tässä on sinulle kiva reseptipohja, joiden makua voit vaihdella täytevaihtoehdoilla. Minä kokeilin täytteessä cashew-pähkinöitä, mantelirouhetta, vadelmahilloa ja raakasuklaata. mm.mm en voi kertoa mikä näistä vaihtoehdoista oli paras, maistan ehkä vielä muutaman ja päätän vasta sitten..

Kokeile täytteeksi pähkinöitä, maapähkinävoita, tummaa suklaata, hilloa…

Jogurttikeksit

Ainekset

  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1/2 dl kookosöljyä
  • 3 rkl makeutusta, käytin kookospalmusokeria (mutta esim. hunaja, vaahterasiirappi sopii myös)
  • 2 rkl sokeritonta kaakaojauhetta
  • 1 dl maustamatonta jogurttia (soija-, kaura- tai kreikkalaistajugurttia)
  • 3, 1/4 dl kaurajauhoja / -hiutaleita
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Tee näin

Laita jogurtti suodatinpussiin ja suodatinpussi juomalasiin. Valuta jogurttia n. 20 minuuttia. Sekoita kuivat ja märät ainekset erikseen ja yhdistä toisiinsa vasta lopuksi, lisää jogurtti viimeiseksi ja sekoita hyvin kunnes saat taikinasta pallon. Muotoile taikinasta pieniä palloja, aseta ne leivinpaperin päälle. Paina sormella keksipalloja hieman kasaan ja jätä keskelle kuoppa, johon voit lisätä täytteen, varo rikkomasta rakenetta. Huom. keksit eivät juuri muuta muotoaan paistettaessa, joten painele niistä hieman ohuempia.

Paista 170 asteessa keskitasolla n. 15-20 minuuttia.