Itsetehty mysli

Itse tehty mysli on jotain ihan muuta mitä saat kaupasta valmiina. Maku, ei lisäaineita ja ainakin tiedät tasan tarkkaan mitä se sisältää – ja missä suhteessa. Useat kaupan myslit sisältävät lisäksi aikamoisen määrän sokeria, huomaamatta.

Hyvä mysli on paitsi maukas, se sisältää myös paljon kuituja, jotka auttavat vatsaa ja ruoansulatusta toimimaan paremmin. Tämä mysli on myöskin mahdollista tehdä täysin gluteenittomasti. Itse rakastan, että seassa on paljon siemeniä ja pähkinöitä tuomassa makua, mutta myöskin hyviä rasvoja. Aiiiivan parasta luonnojogurtin / rahkan kanssa. Kokeile vaikka!

Itsetehty mysli

Ainekset (20 annosta)

  • 5 dl kaurahiutaleita (halutessasi gluteenittomia)
  • 0,5 dl maapähkinöitä (murskattuna)
  • 0,5 dl cashewpähkinöitä (murskattuna)
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 3 rkl seesaminsiemeniä/pellavansiemeniä
  • 0,4 dl öljyä
  • 1 rkl hunajaa (valinnainen)
  • Saat vaihtelua mysliin lisäämällä eri pähkinöitä/siemeniä myslin sekaan. Kokeile sekaan myös esim kuivattuja taatelin paloja.

Tee näin:

  • Murskaa pähkinät (vinkki: pähkinät on helppo murskata haarukalla painelemalla), sekoita kuivat ainekset kulhossa ja lisää öljy (ja halutessasi hunaja), sekoita hyvin. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda mysliä uunissa 175 asteessa, noin 15 minuuttia. Kääntele mysliä välillä, jotta mysli paahtuu tasaisesti eikä pääse palamaan. Ota mysli uunista, jäähdytä ja säilytä kannellisessa purkissa. Tarjoa mysli esim. luonnonjugurtin ja tuoreiden marjojen / hedelmien kera.

Itsetehty mysli on helppo ja nopea valmistaa