Inkivääri-ananas parfait

Raikas inkivääri-ananas parfait, on kevyt ja joka on myös maidoton ja poistaa tehokkaasti turvotusta.

Ainesosina siis ananas ja inkivääri!

ananas sisältää tärkeitä vitamiineja, kuten A- ja C-vitamiinia. Ananaksessa on myös muun muassa kaliumia, kalsiumia, rautaa, tiamiinia, folaattia ja magnesiumia. Ananas sisältää myös bromelaiinia, jonka on todettu lievittävän tulehduksia ja turvotuksia sekä kipua, bromelaiini auttaa muuten myös mustelmien paranemiseen! Hedelmät jotka sisältävät runsaasti kaliumia edesauttavat myös alentamaan verenpainetta. C-vitamiini auttaa myös kollageenin muodostamista.

inkivääri, josta on kuluneen vuoden aikana muodostunut oma lempparini, on trooppisilla alueilla viihtyvä ruohokasvi, josta pääosin käytetään sen juurta. Jos sinulla on kipu- tai vilustumisoireita, syö inkivääriä! Inkivääri auttaa myös suojaamaan ihoa ikääntymiseltä. Inkivääri kiihdyttää pintaverenkiertoa, lisää hikoilua ja nopeuttaa nesteen poistumista, täten se myös viilentää kehon lämpötilaa ja vähentää turvotuksia. Niveltulehdusten hoidossa inkivääristä on apua kivun ja tulehduksen hillitsemisessä sekä nivelten liikkuvuuden parantamisessa. Teho ei ole aivan yhtä hyvä kuin tulehduskipulääkkeillä, mutta se sopii esimerkiksi reuman tukihoidoksi.

 

Turvotusta poistava ananas-inkivääri parfait

  • Ainekset

  • 1 kokonainen ananas
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 rkl sitruunan kuorta raastettuna
  • 1,5 dl kaurakermaa

Tee näin

Kuori ja paloittele ananas (poista myös ananaksen keskeltä kova puumainen osio). Sekoita tehosekoittimessa ananas, kuorittu (ja raastettu) inkivääri, sitruunan raaste, mehu ja kaurakerma.Koska ananakset ovat nyt ihanan mehukkaita ja maukkaita, en käyttänyt parfaittiin ylimääräistä makeutusta. Pakasta parhait kannellisessa (miel. lasisessa) astiassa, kunnes se on jäätynyt.