Iltapala Smoothie bowl


Mitä syöt iltapalaksi? Tuntuu että tässä on kahta koulukuntaa, toiset vannovat proteiinipitoisen iltapalan perään ja toiset saavat nukuttua paremmin hiilihydraattipitoisemmalla iltapalalla. Omalla kohdalla tämä vaihtelee todella paljon, riippuen pitkälti siitä onko päivä ollut fyysisesti miten rankka ja minkä tyyppistä liikuntaa päivään on mahdollisesti sisältynyt.

Usein syön iltapalaksi joko maustamatonta jogurttia (tämä on minulla välillä täysin esim. kaura- tai soijajogurttia ja välillä taas käytän ihan tavallista maitoa sisältävää luonnonjogurttia), toisinaan jos kaipaan enemmän proteiinia syön rahkaa, olipa kyseessä jogurtti tai rahka laitan päälle marjoja (+hedelmiä) ja toisinaan myös tätä itsetehtyä mysliä. Aika harvoin saatan syödä iltapalaksi mitään kovin raskasta, mutta toisinaan se voi olla myös munakasta ja joskus taas tekee mieli puuroa ja hedelmiä.

Smoothiet yleensä omalla kohdalla nautin joko aamupalaksi tai välipalaksi. Välillä teki mieli muuttaa tapoja ja tekaisin smoothie bowlin iltapalaksi. Ja se sisälsi:

Smoothiekulho

  • 1 avokado
  • 1 banaani
  • 2 pientä omenaa oman pihan omenapuusta (jei se teki viimein meille pari kulhollista omenia, on tätä jokunen vuosi odotettukin)
  • 0,5 dl kaurahiutaleita
  • jäitä
  • Pinnalle: mustikoita, vadelmia, mansikoita, omena- ja persikkalohkoja, hampunsiemenrouhetta* ja kurpitsansiemeniä

Hampunsiemenrouhe on muuten älyttömän hyvää! Maultaan hyvin mieto ja jopa pähkinäinen rouhe on paitsi proteiinipitoista, mutta se sisältää runsaasti elimistölle välttämättömiä omega-3, 6- ja 9 -rasvahappoja. Täten se laskee verenpainetta ja on tärkeää sydän- ja verenkiertoelimistlle. Hampunsiemenrouhe on myös hyvin kuitupitoista ja sitä voidaan käyttää sellaisenaan tai osana leivontaa ja ruoanlaittoa.