28.4.2020

Grilliherkut

Avainsanat

Liha

Must grilliherkku – täytetyt Jalapenot!

Vaikka kevään tulo tuntuukin välillä hiipuvan lumihiutalehippusten leijaillessa ilmassa, ei se tietenkään estä meitä grillikansaa aloittamasta grillikautta! Jep, sitä on taas kuin varsa kesälaitumen edessä kaikkien grilliherkkujen äärellä, siitähän on ikuisuus kun niitä on päässyt maistelemaan?!

Ja mulla on sulle heti tässä alkuun pistää niin makuhermot pysäyttävä grilliherkku että tää on ihan 6/5 tavaraa! Täytetyt jalapenot! Jep, voin kertoa että maistuu ja tätä settiä tullaan tässä taloudessa tekemään taatusti useammankin kerran. Eka setti maistui jo sen verran hyvältä että sitä jäi kaipailemaan jo hieman lisää.. kyllä näitä varmasti vappuna taas grilliin sujahtaa.

Olen tässä viime aikoina päivittänyt mun grilliosastoa ja nyt kaasugrillin lisäksi pihalta löytyy myös ihka oikea hiiligrilli, se one and only millä tietysti grilliruoka saa sen viimeisen silauksen, kun kiva savunmaku tarttuu myös grillieväisiin. Pakko se on myöntää, että onhan se nyt vain niin paljon parempi (mutta ei kiireisen ihmisen varaan laskettava) tapa tehdä ruokaa. Ja mikäpäs meillä tässä, kun on aikaa kotosalla grillailla..

Kaupan tuoreosastolta löytyy siis tuoreita jalapenoja jotka ovat toki miedompia kuin ne purkissa myytävät ja maultaankin toki erilaisia, kun eivät ole missään etikkaliemessä pyörineitä. Kannattaa varata mahdollisimman pulleita yksilöitä, joihin mahtuu myös enemmän täytettä. Kymmenkunta jalapenoa maksoi muuten noin kaksi euroa, että eivät ole onneksi hinnan kiroissa. Riippuen siitä miten tulisesta pidät poista kokonaan sisältä löytyvät siemenet, tai vain osa niistä (kuten allekirjoittanut teki) sillä tietystikin tulisin osa piilee itse siemenissä. Täytteessä on mozzarellaa, valkosipulia, hieman ilmakuivattua kinkkua sekä yrttejä. lääh!!

Täytetyt jalapenot

Ainekset

  • 10-13 kpl jalopenoja
    280/125g mozzarellaa (poista vesi)
    4-5 siivua ilmakuivattua kinkkua
    1-2 kpl valkosipulin kynsiä (murskattuna)
    1 dl tuoretta yrttiä silputtuna esim. basillika/persilja

Tee näin:

  • Halkaise jalopenot pituussuunnassa ja poista sisältä siemenkodat (jos haluat jättää poltetta enemmän, niin jätä esim osa siemenistä poistamatta). Silppua mozzarellakuutio, valkosipulinkynsi, yritit sekä ilmakuivattu kinkku veitsellä mahdollisimman pieneksi silpuksi ja sekoita hyvin. Painele täyte halkaistuihin jalapenojen puolikkaisiin ja grillaile (keskilämmöllä) kunnes juusto alkaa sulaa.