27.4.2019

Makeat

Avainsanat

Gluteeniton

Gluteenittomat rahkavohvelit

Hauskaa vappua!

Vappu! Se on kohta täällä. Tänä vuonna olen vapun ajan reissussa, joten täytyi ottaa varaslähtö vappuun. Ostin juuri vohveliraudan ja se täytyi ottaa välittömästi testiin!

Nämä kuvissa näkyvät gluteenittomat vohvelit onnistui kyllä todella hyvin, laitoin sekaan rahkaa, joka teki niistä ihanan kuohkeita. Reseptissä ei ole myöskään käytetty lainkaan valkoista sokeria. Ripottelin vielä pinnalle hieman kookossokeria ja kanelia joten näistä tuli kyllä todella herkkuja. Vohvelit voi myös kääräistä rullalle ja täyttää esimerkiksi marjoilla ja lempijäätelöllä tai kuten kuvissa laitoin marjojen kera lusikallisen kookoskermaa. Voi nam. Tarjoile esimerkiksi vappubrunssilla herkullisten täyteiden kera, ne maistuvat niin aikuisille kuin lapsille!

Täällä vohvelirauta lämpiää tänään taatusti uudestaan tällä reseptillä..

Gluteenittomat rahkavohvelit

Ainekset (5 annosta)

  • 2 kpl kananmunia
  • 1 dl (maustamatonta) rahkaa
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 rkl kookossokeria
  • 1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Myllärin jauhoseos)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl gheetä ((kirkastettua voita) sulana)
  • 1 dl (kaura)maitoa (tai muuta maitojuomaa)
  • 1 tl ceylonkalenia
  • ripottele pinnalle hieman kookossokeria ja ceylonkanelia

Tee näin:

  • Sekoita kananmunat vatkaimella ja lisää sekaan rahka. Lisää tämän jälkeen jauhot, sulatettu ghee (kirkastettu voi), kookossokeri, leivinjauhe, kaneli sekä (kaura)maito. Anna taikinan turvota n. 15-20 minuuttia. Paista vohvelit vohveliraudalla anna jäähtyä hetki. Lisää pinnalle ripaus ceylonkanelia ja kookossokeria ja tarjoile lempitäytteidesi kera.