10.3.2021

Juomat

Bubble – boba – tee

Kun voi vaan haaveilla matkustamisesta ja ravintoloissa ja kahviloissa istuskelukin on mahdotonta, oma vinkkini onkin tuoda uusia makuja lautaselle ja laseihin! Olen törmännyt viime aikoina useisiin kuviin ja videoihin, joissa kotiin on alettu rakentelemaan erilaisia upeita kahvi- ja teenurkkauksia, jossa voi sitten valmistella erilaisia tee- ja kahvijuomia. Ja kyllä olen hieman hurahtanut tähän myös itsekin. Kotiin ostettiin kahvikone jolla voi surautella nyt erilaisia kahvijuomia. Tällä hetkellä käynnissä on tutustuminen erilaisiin papulajikkeisiin.

Mutta koska ainakaan itse en voi nautiskella päivittäin kahvia määräänsä enempää olen yrittänyt tutustua enemmän myös erilaisiin teejuomiin.. ja sieltäpä nousikin esiin yksi aivan toisenlainen suosikki!

Itseäni on viime aikoina kiinnostanut valtavasti bubble eli boba tee jonka reseptivideoihin olen törmännyt tämän tästä Youtubessa. Jos olet vieraillut jossain päin Aasiaa, olet ehkäpä törmännyt myös tällaisiin kahviloihin ja teepaikkoihin joista näitä erilaisia juomia on saatavana. Uskon vahvasti, että tämä trendi rantautuu myös Suomeen, kunhan meillä on taas parempi mahdollisuus taas viettää aikaa ravintoloissa ja kahviloissa -toivottavasti ainakin tällaiselle voisi olla kysyntää meilläkin?!

Kuplatee, helmitee, boba / bobble tee nimellä nautiskeltavat teejuomat -tai kyseessä ei aina ole edes tee, vaan muu yleensä kylmä hedelmä/marja juoma, jonne on sekaan laitettu näitä syötäviä tapiokahelmiä. Kypsytetyt tapiokahelmet ovat yleisimmin mustia ja hieman isompia palleroita mitä nämä omissa kuvissani näkyvät pienet tapiokahelmet. Näitä helmiä saa (kuten kuvasta näkyy) myös värjättyinä. Itse tapiokahelmet eivät maistu miltään, koostumus on kuin nallekarkkia. Yleisimmin kypsennetyt tapiokahelmet pyöritellään halutessa vielä esimerkiksi siirapissa tai muussa makeutuksessa (miksei vaikkapa hunajassa) ennen kuin niitä nostellaan lusikalla lasinpohjalle. (Minulle nämä maistuivat makeuttamattominakin!)

Oma mustasta teestä haudutettu marjaisa teejuomani valmistin hauduttamalla teen ensin kuumaan veteen, jonka jälkeen annoin sen jäähtyä hyvin. Valmistin tapiokahelmet keittämällä ne kattilassa  (isommat helmet keittoaika n. 20 minuuttia, pienemmillä alle 10 minuuttia), jonka jälkeen annoin niiden vielä tekeytyä kannen alla. Huuhtelin kypsennetyt tapiokahelmet vielä lävikössä ja nostelin ne kannelliseen lasiastiaan. (vinkkinä, keitä tapiokahelmiä kerralla esim pari desiä ja säilytä niitä jääkaapissa).

Kokosin teejuoman laittamalla lasin pohjalle ensin tapiokahelmiä, jonka jälkeen lasiin meni reilusti jäitä. Sen jälkeen kaadoin jäähtyneen teejuoman ja lisäsin vielä pakkasesta muutamia vadelmia. AIVAN IHANAA! Kokeile siis rohkeasti erilasiiin teejuomiin (usein nähin kuplateejuomiin laitetaan teen sekaan myös maitoa!).Nautiskele esim bambupillillä sillä juttu on nimenomaan että tapiokahelmiä voi pureskella teen juonnin ohessa!

Olen tehnyt myös mangoteetä ja lisäsin sekaan maitoa, jäitä ja hieman tuoreita mangon paloja sekä tietysti tapiokahelmiä.

Kiva raikas juoma joka sopii hyvin vaikka sitten kahvin korvikkeeksi. Ja koska tän boba juoman suhteen vain maailma on rajana, kokeile myös esimerkiksi kylmiin kahvijuomiin!

Halvimmalla tapiokahelmiä löytyy varmastikin erilaisista aasiakaupoista, myös verkkokaupoista. Osa helmistä saattaa olla myös valmiiksi makeutettuja. Täällä Jyväskylässä näitä saa esimerkiksi Zafranmarket kaupasta.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä