Bounty raakasuklaapatukat

En nuoruudessani ollut juurikaan kookoksen ystävä ja Bounty patukat eivät täten ole juuri kuuluneet omiin suosikkeihini..Vasta kun tutuistuin raakakakkuihin olen löytänyt kookoksen ja tänä päivänä se on kyllä yksi omista lemppareistani, lähes joka muodossa. Toivottavasti sinäkin ”löydät” kookoksen sillä se on varsin monipuolinen raaka-aine niin suolaisissa kuin makeissakin ruoissa ja leivonnaisissa.

Bounty raakasuklaapatukat

Tällä reseptillä yht. 6 kpl patukoita.

Ainekset

Pohja

  • 6 medjoul-taatelia (poista kivet) mikäli käytät kuivattuja taateleita, liota ensin vedessä jotta pehmenevät
  • 1/2 dl kookoskuitujauhoja
  • 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 1 kerros
    • 1/2 dl kookosmannaa (esim. Foodin)
    • 1 dl kookoshiutaleita
    • 1 tl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi, agave)

     

    2 kerros

    • 1 dl kookoskermaa (tai kookosmaitoa -> säilytä kylmässä ja käytä vain tiivistynyt kermainen osa)
    • 1/2 tl vaniljajauhetta
    • 1 tl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi, agave)
    • Päällys
      • 4 tl kylmäpuristettua kookosöljyä
      • 4 tl kookospyreetä (kookossose*)
      • 1/2 tl vaniljajauhetta
      • 1 tl makeutusta (hunaja, kookospalmusokeri, vaahterasiirappi, agave)
      • 6 tl raakakaakaojauhetta

Tee näin

Sekoita pohjan ainekset blenderissä ja painele seos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle (käytin suorakaiteen muotoista irtopohjavuokaa). Laita vuoka hetkeksi pakkaseen ja valmista 1. kerros. Sekoita ensimmäisen kerroksen aineet. Ota vuoka pakkasesta ja levitä seos pohjan ainesten päälle. Laita taas hetkeksi pakkaseen ja valmista sillä aikaa 2. kerros. Sekoita ainekset ja laita taas vuokaan ensimmäisen kerroksen päälle. Laita vuoka taas pakkaseen jotta kerrokset ehtivät jähmettyä.