26.1.2021

Pääruoat

Avainsanat

Liha

”Big mac” rulla

Tää resepti on nerokas! Törmäsin tällaiseen vähähiilariseen Big Mac rulla-reseptiin sattumalta Instagramissa, Gauemenfreundin-tilillä. Huonolla saksankielentaidoillani käänsin reseptin ja muokkasin sitä vielä aavistuksen, mutta tää on hyvää! Ideana on tehdä ikäänkuin munakasrulla, jossa itse täytteet lisätään vasta kun munakas on paistettu uunipellillä kypsäksi. Jotta komeus ei ihan täysin leviä käsiin, vaan sitä voi syödä myös munakkaan hajoamatta lisäsin taikinana hieman maissijauhoja. Munakasrulla muistuttaakin ehkä enemmän tortillalettua, kuin munakasrullaa (myös makunsa puolesta) ja voisinpa hyvin kuvitella käyttäväni tätä ohjetta jatkossa silloin tällöin myös siihen tarkoitukseen!

Tällä reseptillä tulee mielestäni aika sopivankokoinen rulla kahdelle jaettavaksi, kokeile ja kerro mitä tykkäsit?!

”Big mac” rulla

  • Ainekset

  • rulla
  • 250g maustamatonta rahkaa
  • 100g juustoraastetta
  • 3 munaa
  • 3 rkl maissijauhoja

 

täytteet:

  • 400g vähärasvaista naudan luomu jauhelihaa paistettuna
  • 2-3 dl jääsalaattia leikattuna
  • 1 tomaatti lohkoina
  • 1/2 suolakurkku (sokeriton) viipaloituna
  • 4 siivua sulatejuustoa
  • kurkkusiivuja
  • (halutessasi lisää myös ketsuppia sekä hieman majoneesia, jätin nämä omasta ohjeestani pois)

 

Tee näin

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa, lisää sekaan rahka, juustoraaste sekä maissijauhot. levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa n. 20 minuuttia.

Valmista tällä välin täytteet, paista jauheliha (mausta suolalla ja mustapippurilla). Pese ja pilko muut täytteet. Kun munakas on kypsä ota se uunista ja levitä täytteet sen päälle. Rulla napakalle rullalle, leikkaa ja nauti!

Saatat olla kiinnostunut myös näistä