Bataatti makeilla täytteillä

Koska bataatti on ihanan makea kokeile sitä myös makeissa herkuissa ja leivonnaisissa. Bataatti ei ole sukua perunalle, vaikka näin usein luullaan, se sisältää paljon beetakaroteenia, kuitua, c- ja a-vitamiinia sekä b6-vitamiinia. Tällä kertaa tein täytetyn bataatin makeilla täytteillä! Usko tai älä, ennakkoluuloista huolimatta tämä toimii!

Suosittelen tässä yhteydessä valitsemaan kaupasta pienempi kokoisia bataatteja (n. perunan kokoisia) sillä tämä on varsin täyttävä välipala yhdelle hengelle. Täytteen kanssa voi myös mennä omien mieltymysten mukaan, minä laitoin väliin banaania, makeaa päärynää, vadelmia ja pinnalla on vielä raakasuklaata ja kaakaonibsejä. Kokeile täytteeseen mieltymystesi mukaan kookosmannaa, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä..

Raakasuklaan voi valmistaa itse  tai jos tarvitset vain muutaman palasen osta valmis raakasuklaa patukka ja sulata hennossa vesihauteessa (varo lämmittämästä yli 42 asteen) tarvitsemasi määrä ja kaada sula kaakaomassa lopuksi täytteiden päälle.

Yksinkertaisuudessaan bataatti keitetään kuorineen kypsäksi runsaassa vedessä. Kun bataatti on hieman jäähtynyt tee sen pintaa pieni viilto ja poista lusikalla hieman bataattia, jotta saat paremmin mahtumaan täytettä, tämän jälkeen nauti herkku antaumuksella. Keitetty bataatti säilyy jääkaapissa noin kolme päivää.