26.6.2016

Kakut

Apple pie suussasulava raakakakku

Tekaisin juhannukseksi omenapiirakalle maistuvan raakakakun ja se onnistui myös ilman hampaiden kiristelyä, sillä homma onnistui puolet nopeammin ja täytteestä tuli äärimmäisen sileä, kermavaahtomainen.

Tässä jakoon sinullekin superherkku Apple Pie raakakakkku (täytyy sivuhuomautuksena vielä mainita, että tämä on ollu tähän astisista raakakkukokeluistani myös eniten pienen 2-vuotiaan poikani mieleen..lapsihan veteli kakkua aivan tohkeissaan useamman palasen!)

Apple Pie raakakakku

Ainekset

Pohja

  • 1 dl maapähkinää
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl parapähkinää
  • 6 Medjoul-taatelia (kivet poistettuna)
  • ripaus laadukasta suolaa

Täyte

  • 1 1/2-2 vihreää omenaa
  • 3,5-4 dl Cashew-pähkinöitä (yön yli liotettuna, tai väh 3 tuntia)
  • 2 tl hunajaa (tai muuta makeutusta kuten vaahterasiirappia tai koivusokeria)
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 1 dl kaakaovoita (sulatettuna hennossa vesihauteessa)
  • ripaus suolaa

Pinnalle

  • n. 1/2 vihreä omena
  • ripaus kanelia

Tee näin

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa. Painele pohja irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti (käytä leivinpaperia vuoan pohjalla ja reunoilla). Nosta pohja hetkeksi jääkaappiin ja valmista täyte.

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa, suosittelen käyttämään hyvälaatuista suolaa myös makeissa leivonnaisissa, sillä se saa makeatkin maut maistumaan entistä makeammilta. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi. Koristeena käytin juustohöylällä ohueksi suikaloitua omenaa (käytä suikaleita hetki kylmässä sitruunavedessä, jotta ne eivät ala tummumaan) sekä ripauksen kanelia.