16.6.2020
MakeatAvainsanat
GluteenitonApetina juusto-raparperi pikkupiiraat (gl) + 100e lahjakortin arvonta!!
Kaupallinen yhteistyö Apetina ja Indieplace
Niin ihanaa kun kesäisen lämpöiset kelit ovat täällä! Pihalla on vihreää, tuomet ja syreenit kukkivat ja kaikkialla on ihana kesän tuoksu. Muistan omasta lapsuudestani ajat mummolassa, jossa tuli vietettyä kaikki lapsuuden kesät, meidän kesämökin ollessa melkein mummolan vieressä. Mummolassa oli suuret pellot, joihin oli istutettu perunaa, juureksia, kuten porkkanaa, retiisejä, naurista ja lanttua. Salaattipenkistä käytiin nappasemassa aina päivän salaatit, mansikkamaalta mansikat ja marjapehkoista kesän marjat.
Oon pienestä pitäen oppinut syömään paljon kasviksia ja marjoja, niin on tehnyt mun mummo ja ukki, äiti ja isä ja sitä kautta sitten minäkin. Kesät oli ihanan huolettomia (joskus ne tuntui jopa tahattoman pitkiltä), mutta jostain niitä muistellessa paistoi aina aurinko, verkoissa ja katiskassa oli aina kalaa ja lähimetsä oli täynnä marjoja.
16.6.2020
MakeatAvainsanat
GluteenitonApetina juusto-raparperi pikkupiiraat (gl) + 100e lahjakortin arvonta!!
Kaupallinen yhteistyö Apetina ja Indieplace
Niin ihanaa kun kesäisen lämpöiset kelit ovat täällä! Pihalla on vihreää, tuomet ja syreenit kukkivat ja kaikkialla on ihana kesän tuoksu. Muistan omasta lapsuudestani ajat mummolassa, jossa tuli vietettyä kaikki lapsuuden kesät, meidän kesämökin ollessa melkein mummolan vieressä. Mummolassa oli suuret pellot, joihin oli istutettu perunaa, juureksia, kuten porkkanaa, retiisejä, naurista ja lanttua. Salaattipenkistä käytiin nappasemassa aina päivän salaatit, mansikkamaalta mansikat ja marjapehkoista kesän marjat.
Oon pienestä pitäen oppinut syömään paljon kasviksia ja marjoja, niin on tehnyt mun mummo ja ukki, äiti ja isä ja sitä kautta sitten minäkin. Kesät oli ihanan huolettomia (joskus ne tuntui jopa tahattoman pitkiltä), mutta jostain niitä muistellessa paistoi aina aurinko, verkoissa ja katiskassa oli aina kalaa ja lähimetsä oli täynnä marjoja.
Kyselin Instagramissa tililläni, mistä kasviksesta haluasitte mun kehittelevän reseptiä. Vastauksia tuli paljon kiitos niistä! Ylivoimainen vastaajien suosikki oli sitten raparperi! Raparperikausi onkin parhaillaan menossa, joko olet tehnyt alkukesän ensimmäiset raparperipiirakat tai kiisselit? Omia lemppareita on ainakin mansikka-raparperikiisseli, sitä tuli syötyä jo lapsena, vaniljajätskin tai -kastikkeen kera! Muistan myös kuinka raperin varsia tuli lapsena taitettua suoraan penkistä – yhh nyt tänä päivänä se maistuu suussani kuitenkin aika happamalle, jos sitä ei kypsennä hieman, vai miten sinusta?
Mä innostuin tekemään raparperistä gluteenittomat pikkupiiraset, joissa pohjan taikinassa on käytetty myös chiansiemeniä. Tää olikin erittain onnistunut rakenne ja maku! Makea raparperihilloke ja Apetina-juustomuru on yllättävä, mutta silti aika koukuttava makupari!
Apetinalta löytyy kattava valikoima erilaisia välimeren juustoja, joita itsellä tulee kyllä käytettyä todella usein salaatin seassa, snack juustopaloissa kun on kätevästi myös öljykastike mukana! Oletkos vielä törmännyt uuteen Apetina Snack sitruuna & yritit kuutioihin? Superraikas, josta tuli samantien oma lempparini.
Mutta sitten itse ohjeeseen, tällä ohjeella valmista 9 kpl pikkupiirasia (tai yhden piirakan)
Pohja:
- 2 rkl chiansiemeniä ja 1,5 dl liotettuna n. 30 min
1,5 dl maissijauhoja
1 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
50g voita / gheetä (kirkastettua voita)
Raparperihilloke:
- n. 4 reilua sormen paksuista raparperin vartta
1 dl vettä
0,75 dl kookossokeria (erytritolia tai muuta makeuttajaa)
1 tl vaniljajauheta
1 rkl perunajauhoja sekoitettuna 0,5 dl vettä
pinnalle:
- n. 100g Apetina original pala välimerenjuustoa
Tee näin:
Liota chiansiemenet vedessä n. 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen (kiertoilma). Sekoita pohjan kuivat aineet sekaisin, lisää sekaan pehmennetty voi ja turvotetut chiansiemenet, sekoita hyvin. Voitele piirasvuoat (vinkki: voit käyttää myös muffinssi-vuokaa) ja painele taikina vuokiin. Esipaista uunissa n. 5-7 minuuttia.
Valmista hilloke keittämällä pieneksi pilkottuja raparperejä kattilassa vesitilkassa, kunnes ne ovat pehmenneitä. Lisää makeutus ja vaniljajauhe. Lisää lopuksi veteen sekoitettu perunajauho ja kaada se ohuena nauhana hillokkeen sekaan, anna kiehahtaa nopeasti ja ota pois liedeltä.
Lusikoi täyte esipaistettuihin pohjiin, lisää pinnalle vielä Apetina juustomuru. Paista uunissa vielä n. 7-10 minuuttia.