Kaupallinen yhteistyö

2.10.2020

Hyvinvointi

Ympäristöystävällisempi vaihtoehto tuorekelmulle

*Kaupallinen yhteistyö Lékuén maahantuoja Mastermark Brands Oy

Käsi ylös, löytyykö sinun kaapistasi tuorekelmua? Täällä ainakin on useinkin tullut käytettyä tuorekelmua, kun haluan säilyttää jääkaapissa hedelmän puolikkaita, salaatteja, tai edellisen päivän ruokia. Toki osa menee kannellisiin astioihin, mutta kyllä mulla on myös paljon sellaisia mihin ei ole kantta ja silloinpa sitä tulee aina pyöräytettyä tuotteiden päälle kelmua, jotta ne pysyisivät tuoreempina ja ettei niihin tarttuisi hajuja jääkaapista.

Tuorekelmu tulee itselläni ainakin heitettyä roskiin sen käytön jälkeen, on siis täysin kertakäyttökamaa ja melkoista muovin turhaa kulutusta. Tuorekelmu ei kelpaa muovinkierrätykseen vaan se tulee hävittää sekajätteen mukana. Tuorekelmua ei myöskään toimi esimerkiksi kovin rasvaisten tai voimakasaromisten ruokien säilyttämiseen, sillä ne läpäisevät kalvon.

Lékuélta löytyy useitakin todella innovatiivisia ja ympäristöystävällisiä tuotteita, joista nämä venyvät silikonikannet on ehdottomasti yksi! Lékuén silikonikansia on saatavana useammassa eri koossa. Kansi venyy yllättävän hyvin ja sulkee todella ilmatiiviisti vaikkapa salaattikulhon.

Venyvää kantta voidaan käyttää tuorekelmun sijaan vaikkapa melonin säilyttämiseen. Silikonikannen ansiosta ruoka säilyttää tuoreutensa pidemmän. Silikonikansi on 100 % platinasilikonia, BPA-vapaata ja se kestää hyvin myös konepesun. Kansi kestää lämpötiloja -60 °C – +220 °C.

Tuo itse kansi ”nappaa” todella tiukasti kulhoon, saati sitten hedelmään kiinni ja pysyy siinä todella jämäkästi, toisin kuin esimerkiksi tuorekelmu toisinaan tekee. Kulhossa voi hyvin säilyttää jopa nesteitä (kuljettaa niitä myös mukana) ilman pelkoa siitä että jotain läikkyisi laukun pohjalle.

Lékué tunnetaan laadukkaista silikonituotteista – erityisesti leivontatuotteista –  jotka valmistetaan parhaasta 100 % platinasilikonista. Platinasilikoni on kestävää, sillä se sietää äärimmäisiä lämpötilan muutoksia pakastimesta kuumaan uuniin vahingoittumatta – käyttökerrasta toiseen. Kun tuote kestää, se on myös ekologinen. Silikoni ei ole öljypohjainen materiaali kuten muovi, vaan piihappipolymeeri. Erilaisia piiyhdisteitä löytyy käytännöllisesti katsoen kaikkialta: luonnonkivistä, hiekasta ja savesta. Platinasilikoni ei ole myrkyllinen elämälle meressä eikä maalla. Elintarvikekäyttöön erinomaisesti soveltuva platinasilikoni ei reagoi ruokien tai juomien kanssa, eikä siitä haihdu tai liukene terveydelle haitallisia aineita. Platinasilikoni on myös hajuton ja bakteereja hylkivä materiaali – siitä valmistetaankin mm. vauvojen tutteja ja sairaaloissa käytettäviä kanyyleja.