25.9.2020

Hyvinvointi

Syksyn tunnelmalliset kattausvinkit

Illat pimenevät ja syksyn tuntua on jo selkeästi ilmassa. Koska tämä alkaa olla minulla niitä viimeisiä viikonloppuja täällä vanhassa kodissa kun tulee ehkä sytytettyä vielä vkonloppuna kynttilät, sen kunniaksi vielä yksi fiilistelypostaus, kattausvinkkien muodossa. Tästä tulevat viikot ovatkin sitten muuttolaatikoiden täyttämistä ja uuteen kotiin asettumista. Melkoinen työmaa – tiedän jo etukäteen, mutta toisaalta odotan jo aivan innolla että pääsen sisustamaan meidän uutta kotia (laitan siitä sitten joskus myöhemmin kuvia tännekin!)

 

Oon tykännyt kattamisesta aina ja musta on ihana suunnitella erilaisia kattauksia (päässäni ja tallennella erilaisia kattauskuvia instagramista). Tän tyyppinen pelkkään kattaukseen liittyvä vinkkipostaus on siis ollut ajatuksissa jo pidempään ja ehkäpä innostun tekemään näitä jatkossa myös lisää jos joku muukin saa näistä jotain irti?!

 

Tämän kattauksen toteuttaminen ei vie todellapaan paljoa rahaa, olen nimittäin hakenut materiaalit pääosin luonnosta. Maljakossani oli vielä toissatalviset rannoilta kerätyt kaislat ja hyödynsin niitä tässä leikkaamalla vain varret pois (keräysvaiheessa suihkutin kaisloihin hiuslakkaa, joten ovat pysyneet hyvänä eivätkä karise).

Maljakkoon leikkasin terassilla olevasta pelargoniasta vielä viimeiset kukkavarret, nämä oli tarkoitus muutenkin jo pian tyhjentää ja uudessa kodissa pääsenkin laittamaan sitten tilalle jo syyskukkia, kanervia ja havuja.

Kaislat laitoin pöydän keskelle, jonka päälle olen laittanut höyheniä (lapsi tykkää kerätä näitä, kannattaa kuitenkin pestä linnun höyhenet ensin jos käytät niitä suoraan luonnosta, toki kaupastakin saa..) sekä kiviä (myös näistä lapsi rakastaa kerätä!) sekä sekaan hieman tuikkuja, led-kynttilöitä ja -valaisinnauhaa ja muutaman kristallin. Ihan tunnelmallinen kattaus siis yhdessä valkoisten astioiden kanssa?!

Kaislojen päälle olen lisännyt höyheniä, kiviä, kristalleja, led valonauhaa ja muutaman pienen paristoilla toimivan led-valaisimen

Valkoiset astiat ja ja kirkkaat lasit rauhoittavat muuten runsasta kattausta ja tekevät siitä yhtenäisen