Kaupallinen yhteistyö

16.6.2020

Koti

Grillikuumaksi ja kesäterassin sisustusvinkit

Kaupallinen yhteistyö: Tokmanni

Mä niin nautin tästä ajasta kun kesä on tuloillaan, kelit lämpenevät ja pääsee taas laittamaan terassia ja pihaa. Mun kodissa on todella pitkä talonmittainen terassi ja oon hieman kokenut sen jopa haasteelliseksi sisustamisen kannalta, sen pitkulaisen muodon takia. No nyt luulen, että oon lähempänä jotain sellaista mitä olen koko ajan yrittänytkin hakea siltä, sillä jaoin tilan selkeästi kolmeen eri alueeseen. Sohva-alue, jossa voi hyttysverkko-katoksen alla lököillä, sitten on pöytä-alue jossa on kiva syödä ja istuskella ja sitten on vielä grillausalue, jossa voi grillailla.

Mä niin nautin tästä ajasta kun kesä on tuloillaan, kelit lämpenevät ja pääsee taas laittamaan terassia ja pihaa. Mun kodissa on todella pitkä talonmittainen terassi ja oon hieman kokenut sen jopa haasteelliseksi sisustamisen kannalta, sen pitkulaisen muodon takia. No nyt luulen, että oon lähempänä jotain sellaista mitä olen koko ajan yrittänytkin hakea siltä, sillä jaoin tilan selkeästi kolmeen eri alueeseen. Sohva-alue, jossa voi hyttysverkko-katoksen alla lököillä, sitten on pöytä-alue jossa on kiva syödä ja istuskella ja sitten on vielä grillausalue, jossa voi grillailla.

Koska mun terassille paistaa lähes koko päivän aurinko on se suht lämmin niin haluan että istuttamani kukat myös pärjäilevät siinä eivätkä kuihdu liian helposti, siksi oon valinnut suht isoja ruukkuja, jotka pitää kukat kosteina pitempään. Mä rakastan hortensioita ja ne on mun mielestä niin kauniit yhdessä pelargonien ja muratin kera.

Täällä Jyväskylän Tokmannilla on tosi hyvä kukka- ja ruukkuvalikoima ja paljon myös kotimaisia kukkia tarjolla! Isoihin ruukkuihin olen usein istuttanut myös kukkien sivuun vaikka jonkun yrtin, toimii hyvin istutuksissa. Tää toimii erityisesti jos on vaikka pelkkä parveke! Kukkia kannattaa toki muistaa myös lannoittaa kastelun ohella, jotta ne jaksais kukkia ja kasvaa mahdollisimman pitkään.

Mun terassilla olevalla grillausalueella on kaasugrilli (hiiligrilli löytyy sitten pihan puolelta) ja sen vieressä hyllykkö ja johon valitsin Tokmannilla koreja, joissa niin grillaukseen kuin kukkiin liittyvät tarvikkeet pysyy siististi paikoillaan, mutta on kuitenkin siinä helposti käden ulottuvilla.

 

Tykkään et terassi on vähän niinkuin sisätilojen jatke, joten sitä voi hyvin sisustella myös matoilla, tämä Tokmannin harmaasävyinen muovimatto on siitäkin kätevä et ei haittaa vaikka se sattuisi kastumaan ja toisekseen se on helppo puhdistaa jos siihen tulee jotain likaa.

Itse pöydän ääressä tuleekin varmasti vietettyä eniten aikaa, johon valitsin Tokmannilta pöydän väreihin hyvin sopivat tabletit ja maljakon. Pöydän päälle voi ripustella myös erilaisia lyhtyjä roikkumaan ja laitella niihin sitten iltaisin aina kynttilöitä tai valoja palamaan. Rottinkilyhty myös Tokmannilta.

Uusi terassi täytyi toki ajaa sisään heti. Oon jo pitempään ajatellut hankkivani savustuspöntön ja nyt tuli sekin ostettua Tokmannilta. Kätevässä pöntössä reilunkin kokoinen kalafile valmistuu noin puolessa tunnissa. Lämmin savukala, tiedätkö parempaa?! Erilaisilla puruilla saat hieman erilaista makua itse kalaan, purujen ohella voi lisätä pari katajanoksaa tuomaan omaa makua savukalaan. Ripottelemalla sokeria, tai laittamalla pari sokeripalaa purujen sekaan saat kalasta kauniin värisen.

Sen kanssa toki perunoita, oon aiemminkin vinkattunut uusista perunoista, että hieman veitsellä kopauttamalla perunaan saat sen rikki, pintaan öljyä ja suolaa ja ei muuta kuin grilliin, kokeilin tällä kertaa valmistaa perunat halsterissa! Näppärä käännellä niitä ympäriinsä sen kanssa. Grillaustarvikkeet löytyvät kätevästi Tokmannilta.

Miksi ulkona sitten kaikki maistuukin paremmalle? Kesäsalaatissa on salaattia, kurkkua, tomaattia, vadelmia, retiisiä, fetaa ja kevätsipulia.

Muovimatto

Sähkösavustin

harmaa ruukku

ruukku, ”kivipinnoite”

pöytätabletti

torkkupeitto

piippusytytin

halsteri

kesäkukkia runsaasti myymälöissä kuvasto https://www.tokmanni.fi/piha-ja-puutarha

puutarhakäsineet

Korit, saatavana eri kokoisena,  kaadin ja neljä mukia, maljakko löytyivät myymälästä